تاریخ انتشار۵ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۹
کد مطلب : 258012

افزایش 62 درصدی صادرات ایران به اندونزی پس از اجرای برجام

رایزن بازرگانی ایران در اندونزی روز سه شنبه از افزایش 62 درصدی صادرات ایران به این کشور جنوب شرق آسیا خبر داد که پس از اجرای برجام تلاش های زیادی برای توسعه مناسبات اقتصادی بین دو کشور صورت گرفته است.
افزایش 62 درصدی صادرات ایران به اندونزی پس از اجرای برجام
به گزارش خبرگزاری تقریب(تنا)، "انور کمری" رایزن بازرگانی ایران در اندونزی اعلام کرد: صادرات کشورمان به اندونزی در 9 ماهه ابتدای سال جاری خورشیدی با 62 درصد رشد روبرو شد.
 
وی با استناد به آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران، گفت: صادرات کشورمان به اندونزی در 9 ماهه ابتدای سال جاری خورشیدی به 100 میلیون دلار رسید که نسبت به رقم 61.5 میلیون دلار دوره مشابه سال قبل، 62 درصد افزایش داشته است.
 
براساس این آمارها بوتان و پروپان از جمله اقلامی بوده اند که نقش مهمی در افزایش صادرات کشورمان به اندونزی داشته اند.
 
همچنین کگل گوگرد، محصولات نیمه تمام از آهن و فولاد، سرب تصفیه شده کار نشده، سنگ گچ، سایر موم های پارافین و وازلین گرید دارویی از دیگر اقلام صادراتی ایرانی هستند که نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش صادرات به اندونزی داشته اند.
 
وی گفت: در مقابل کالاهایی مانند قیر و خرما که از اقلام دائمی سبد صادرات کشورمان به اندونزی هستند در این مقطع با کاهش صادرات روبرو بودند.
 
رایزن بازرگانی ایران گفت: صادرات قیر در 9 ماهه سال جاری 82 هزار تُن معادل 19.6 میلیون دلار بوده که در مقایسه با 101 هزار تن (42 میلیون دلار) دوره مشابه سال قبل از نظر وزنی 19 درصد و از نظر ارزشی 53 درصد کاهش نشان می دهد.
 
وی گفت: اگر چه یکی از دلایل کاهش ارزش صادرات قیر کاهش قیمت جهانی این محصول است، اما رکود حاکم بر پروژه های زیربنایی اندونزی و به دنبال آن کاهش واردت قیر از دیگر دلایل مهم کاهش صادرات این محصول به بزرگترین اقتصاد جنوب شرق آسیا بوده است.
 
وی گفت در سال 2015 واردات قیر اندونزی 467 میلیون دلار بوده که در سال 2016 به 262 میلیون دلار رسیده و از نظر ارزشی حدود 44 درصد کاهش نشان می دهد.
 
کمری همچنین از دلایل مهم کاهش صادرات خرما از ایران به اندونزی را در این دوره قانون وزارت کشاورزی اندونزی مبنی بر لزوم معرفی آزمایشگاه های مورد تایید کشورهای صادرکننده محصولات کشاورزی به این کشور و طولانی شدن فرایند معرفی این آزمایشگاه ها توسط نهادهای متولی در کشورمان دانست.
 
https://taghribnews.com/vdcfycd00w6dtxa.igiw.html
مرجع : ایرنا
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی