تاریخ انتشار۲۰ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۸
کد مطلب : 165873

نگاه جامعه جهانی به جنایات ضد بشری در غزه

جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‏ دفاع غزه، یکبار دیگر نگاه جامعه جهانی را متوجه بحرانی نمود که در چارچوب آن جنگ و کشتار تنها بخشی از جنایاتی محسوب می‏شود که رژیم صهیونیستی علیه مردم اعمال می‏کند. در واقع اقدامات جنایات کارانه رژیم صهیونیستی در جریان تجاوز اخیر به غزه را باید در ادامه سیاست اعمال فشار غیرانسانی و وحشیانه بر مردم تحت اشغال دانست
نگاه جامعه جهانی به جنایات ضد بشری در غزه
مجمع جهانی صلح اسلامی در راستای اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در غزه مصاحبه اختصاصی با نخبگان جهانی از جمله پروفسور نوام چامسکی، ایلگار ابراهیم اغلو الله وردیف،دکتر هانس اوکو، خانم دکتر می الخنساء، دکتر فلیکس محمد امین، دکترهنلیتو سویلا و دکترزهیرعبد الهادی حجی المحمیدبه صورت مجازی برگزار نمود.

اشاره: جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه مردم بی‏ دفاع غزه، یکبار دیگر نگاه جامعه جهانی را متوجه بحرانی نمود که در چارچوب آن جنگ و کشتار تنها بخشی از جنایاتی محسوب می‏شود که رژیم صهیونیستی علیه مردم اعمال می‏کند. در واقع اقدامات جنایات کارانه رژیم صهیونیستی در جریان تجاوز اخیر به غزه را باید در ادامه سیاست اعمال فشار غیرانسانی و وحشیانه بر مردم تحت اشغال دانست که طی چند سال گذشته بر آنها تحمیل شده و عملاً غزه را به یک زندان بزرگ و غیرقابل زندگی تبدیل کرده است. این در شرایطی می‏باشد که رژیم صهیونیستی به عنوان دولت اشغالگر بر اساس موازین حقوق بین‏ الملل، باید مسؤلیت‏های خود را در قبال مردم بی‏گناه غزه انجام دهد؛ در صورتی که این رژیم نه تنها به مسولیت‏های خود در قبال مردم تحت اشغال توجهی ندارد، بلکه عملاً جنگی گسترده را علیه آنها آغاز نموده که طی آن انواع و اقسام جنایت‏های ممکن را انجام می‏دهد.

نتیجه این امر نیز شهید شدن تعداد گسترده‏ای از زنان و کودکان بی‏گناه می‏باشد که جرم آن‏ها مقابله با اشغالگری و تسلیم نشدن به زورگویی‏ های رژیمی می‏ باشد که تا دندان مسلح است. در کنار این جنایت‏ ها، موضوع دردآور سکوت و حتی گاهاً حمایت ‏های معنادار نهادها و مجامع رسمی بین‏ المللی از جمله سازمان ملل و به خصوص شورای امنیت است. این در حالی است که شورای امنیت بر اساس منشور ملل متحد، موظف به حفظ صلح و امنیت بین المللی است و باید از ایجاد اختلافاتی که منجر به تجاوز و جنگ می شود، جلوگیری کند. موضوع مهم قابل ذکر اینکه در چنین شرایطی که رژیم صهیونیستی جنایت می‏کند و سازمان‏های بین‏ المللی سکوت و حتی حمایت، کشورهای اسلامی چه سیاست‏ هایی باید در پیش گیرند و چگونه در همیاری با هم نهادهای بین‏ المللی را وادار به انجام وظیفه در این بحران سازند.

به باور بسیاری از کارشناسان ادامه این سیاست‏ ها از سوی رژیم صهیونیستی عملاً صلح و امنیت منطقه‏ ای را با خطرات جدی مواجه می‏ سازد .مجمع جهانی صلح اسلامی در مصاحبه اختصاصی با نخبگان خارجی از جمله پروفسور نوام چامسکی، ایلگار ابراهیم اغلو الله وردیف،دکتر هانس اوکو، خانم دکتر می الخنساء، دکتر فلیکس محمد امین، دکترهنلیتو سویلا و دکترزهیرعبد الهادی حجی المحمید با سرفصل هایی همچون وظایف شورای امنیت در قبال بحران غزه بر اساس منشور ملل متحد، چگونگی استفاده از سازو کارهای حقوق بین الملل برای افزایش فشار بر رژیم صهیونیستی توسط کشورهای اسلامی و اقدامات جنایت کارانه رژیم صهیونیستی در غزه تهدیدی علیه صلح و امنیت جهانی تنظیم نموده است که در ذیل به محتوای مصاحبه با نخبگان خارجی اشاره می شود.

*چرا شورای امنیت در قبال بحران غزه وظایفی را که بر اساس منشور ملل متحد بر عهده دارد را انجام نمی دهد؟

پاسخ نخبگان به این پرسش در مصاحبه اختصاصی به شرح ذیل می باشد:

پروفسور نوام چامسکی(نظریه پرداز و متفکر امریکایی)

شورای امنیت سازمان ملل تا آنجا می تواند عمل کند که قدرتهای داری حق وتو به این سازمان اجازه عمل می دهند. طی نیم قرن گذشته، قهرمان استفاده از حق وتو در جهان ایالات متحده بوده است. تعداد زیادی از قطعنامه هایی که برای تنبیه اسراییل بخاطر جنایاتش به سازمان ملل ارسال شده توسط امریکا وتو شده است. در اخیرترین مورد، در فوریه ۲۰۱۱، اوباما قطعنامه ای را وتو کرد که از اسراییل درخواست می کرد طبق سیاست رسمی امریکا به شهرک سازی پایان دهد.

ایلگار ابراهیم اغلو الله وردیف(رئیس مرکز دفاع از حقوق بومی و آزادی بیان و سردبیر روزنامه دیرلر)

دلیلش این است که شورای امنیت به اهداف اعلام شده خویش پایبند نیست. این سازمان معظم بین المللی که وظیفه اش حفظ صلح و امنیت بین المللی است، تبدیل به وسیله ای برای اجرای طرح های قدرت های بزرگ شده است. در نتیجه شورای امنیت خودش را برقرار کننده عدالت و تنبیه کننده متجاوزین صهیونیست و مدافع مردم بینوای غزه نمی داند.

دکتر هانس اوکو(کشیش کلیسای سوئد و عضو شورای جهانی کلیساهاWCC))

زیرا شورای امنیت آشکار ترین نمونه نظام بیماری است که "جامعه جهانی" خوانده می شود. گرچه ممکن است امریکا، روسیه، و چین پیروز جنگ جهانی دوم باشند اما بایستی در رابطه با مسایلی که صلح جهانی، عدالت و کرامت انسانی را تحت تاثیر قرار می دهند حق وتو داشته باشند. در رابطه با اشغال نوار غزه و کرانه غربی توسط اسراییل، هیچ رایی، اقدامی، عمل انجام شده ای- مؤثر نخواهد بود چرا که امریکا مانع هرگونه اقدامی است که بر علیه اسراییل باشد.

خانم دکتر می الخنساء (دکترای حقوق بین الملل و فعال حقوق بشر در جهان اسلام)

می دانیم که سازمان ملل تحت نفوذ ایالات متحده است و بنابراین هرچه ارباب بگوید بایستی اطاعت شود. به همین علت علیرغم اینکه ما با یک نسل کشی یکجانبه روبرو هستیم مرتبا می شنویم که سازمان ملل از دو طرف می خواهد که از اعمال خشونت خودداری کنند. مشخص است که سازمان ملل تحت کنترل و فشار امریکا، اسراییل و بعضی از کشورهای غربی می باشد. بنابراین اراده ای برای تحت تعقیب قرار دادن رژم صهیونیستی ندارد.

دکتر فلیکس محمد امین (رئیس فدراسیون مسلمانان اسپانیا ،فعالان صلح و مقابله با اتهامات تروریستی)

متاسفانه شورای امنیت سازمان ملل دو مشکل یا نقص دارد: اول: قانون وتو که قدرت وتو را به پنج عضو اعطا کرده است. دوم: مشکل دوم عضویت دایم این پنج عضو در شورای امنیت است. آنها هیچگاه مساله ای را بر علیه منافع اسراییل صهیونیست و ایالات متحده و یا موضوعی را که منافع مادر شهر (پدیده صهیونیستی اسراییل) به خطر بیانداز تصویب نمی کنند.

دکترهنلیتو سویلا(استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل و از فعالان حوزه مدنی)

ناکارآمدی و ناتوانی سازمان ملل متحد در انجام وظایف خود به ویژه در ارتباط با مسئله ی اسراییل و فلسطین نشاندهنده ی ضعف ساختاری و نهادی آن است که نمی تواند نه تنها یک راه حل دوستانه را برای حل مسئله ارائه دهد بلکه این چالش تبدیل به دستاویزی برای کشورهای قدرتمند و افراد در رسیدن به منافع خود شده است . سازمان ملل متحد ممکن است مؤثرترین و کاربردی ترین نهاد سیاسی در سرتاسر جهان باشد که هیچ سازمان یا نهاد دیگری حداقل در مدت زمان طولانی در آینده نتواند جای آن را بگیرد اما جای تاسف است که چنین سازمان قدرتمندی منابع محدودی از لحاظ نیروهای امنیتی برای ایجاد نظم و انضباط و احضار متخلفین در مقابل دادگاه عدالت را در اختیار دارد .

دکترزهیرعبد الهادی حجی المحمید(دبیر کل جنبش اتفاق اسلامی ملی ، نایب رییس شورای روابط اسلامی-مسیحی)

این به دلیل سازوکارهای منشور سازمان ملل است که شورای امنیت نمی تواند در برابر مردم مظلوم و وحشت زده غزه به وظایف خود عمل کند چرا که هر گونه تلاشی در این جهت به وسیله متحدان صهیونیست ها به سرکردگی دولت آمریکا وتو می شود. این وضعیت دستیابی به هدف حفظ صلح و امنیت جهانی را نیز ناکام گذاشته و جامعه جهانی را واقعا به نقطه ای رسانده که باید به کمک هم منشور سازمان ملل را تغییر داده و آن را از دیکتاتوری پنج ابر قدرت سلطه گر که عضو دایمی شورای امنیت و فاتحان جنگ جهانی دوم هستند رها سازند. همین پنج کشور بودند که بعد از جنگ جهانی دوم این منشور مغرضانه و یکسویه را دیکته کردند. وضعیت فعلی همچنین جامعه جهانی را به نقطه ای رسانده که باید در فکر تاسیس یک سازمان بین المللی باشد که مسوول تر و منصف تر بوده، نماینده بهتری برای جامعه جهانی باشد و تحت سلطه آمریکا یا هیچ قدرت سلطه گر دیگری هم قرار نگیرد.

*کشورهای اسلامی چگونه می توانند از سازوکارهای حقوق بین الملل در راستای افزایش فشار بر رژیم صهیونیستی استفاده کنند؟

پاسخ نخبگان به این پرسش در مصاحبه اختصاصی به شرح ذیل می باشد:

پروفسور نوام چامسکی، اگر ایالات متحده همچنان در مقابل اقدامات تنبیهی سازمان ملل بر علیه اسراییل کار شکنی واز جنایات اسراییل حمایت موثر از جمله حمایت نظامی، اقتصادی، دیپلماتیک، و ایدیولوژیک به عمل بیاورد کشورهای اسلامی بایستی دست به اقدامات تنبیهی بر علیه امریکا بزنند.در واقع حمایت ایدیولوژیک امریکا از اسراییل منجر به ایجاد یک چارچوب عقیدتی ساختگی برای توجیه انکارگرایی یکجانبه چهل ساله امریکا می باشد.

ایلگار ابراهیم اغلو الله وردیف، قطعنامه های متعددی توسط سازمان ملل در مورد سیاستهای تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی صادر شده و در عین حال سازمان ملل منشوری دارد که بطور خاص بایستی از تجاوز جلوگیری و متجاوز را تحریم و تنبیه کند. کشورهای مسلمان باید این قطعنامه ها را اجرا و به دنبال اجرای منشور سازمان ملل باشند. اما کشورهای اسلامی زمانی می توانند قوانین بین المللی را اجرا کنند که در بین خود به اتحاد برسند. بنابراین اقدامات بین المللی برای اجرای عدالت در فلسطین بایستی همراه با تلاش برای اتحاد میان امت اسلامی صورت گیرد.

دکتر هانس اوکو، کشورهای اسلامی بایستی در وهله اول بطور متحد سعی کنند همه ی کشورهای اسلامی را در آنچه که ابتکار صلح عربی خوانده می شود دخیل کنند. آنها باید اعلام کنند که این آخرین پیشنهاد مسلمانان به اسراییل برای پایان دادن به اشغال است. این مساله بایستی بطور گسترده به اطلاع اسراییل و شورای امنیت سازمان ملل برسد. اما اگر اسراییل مثل همیشه سیاست دفع الوقت پیش گیرد و یا طرح را نپذیرد چه باید کرد؟در اینصورت کشورهای اسلامی بایستی به تحریم، عدم سرمایه گذاری، و بایکوت بنگاه ها و کمپانیایی روی بیاورند که با اسراییل مراوده و معامله دارند.

خانم دکتر می الخنساء چهار شیوه وجود دارد که از آن طریق می توان بر رژیم صهیونیستی فشار اورد. شکایت در دادگاههای بین المللی، تحریم، عدم سرمایه گذاری در شرکتهای طرفدار صهیونیسم، مجازات. از این طریق می توان بر رژیم صهیونیستی به منظور دسترسی به اهداف زیر فشار آورد:
احضار رهبران و سربازان اسراییل توسط دادگاه بین المللی کیفری
پایان دادن به اشغال و استعمار سرزمین های عربی و برداشتن دیوار حایل
به رسمیت شناختن حقوق اساسی و برابر شهروندان عرب و فلسطینی اسراییل
احترام، حمایت و رعایت حقوق پناهندگان اسراییل برای بازگشت به کشورشان واعاده اموالشان طبق قطعنامه ۱۹۴ سازمان ملل.

دکتر فلیکس محمد امین، کشورهای دارای اقلیت مسلمان بایستی حکومتهای مردمی برای مردم داشته باشند. در حال حاضر، بسیاری هستند که دست نشانده و درخدمت منافغ بیگانگان و دولتهای الیگارشی بومی هستند. در اندلس قدیم گفته می شد که ما باستی اول داخل خانه خود را پاکیزه کنیم و سپس به سراغ خارج از خانه برویم و آنجا را پاکیزه و اصلاح کنیم.

دکترهنلیتو سویلا ،شکی نیست که جهان اسلام از جمله حامیان ملت فلسطین برای اعمال فشار بر رژیم صهیونیست با استفاده از سازوکارهای مختلف پیش بینی شده در قانون بین الملل تقریبا همه راهبردهای ممکن را بکار بردند. مذاکره، تشویق، دخالت طرف سوم، اقدامات قهر آمیز، تحریم نفتی و غیره تمامی روش هایی هستند که قبلا از سوی بسیاری از کشورهای مسلمان بکار رفته و تاثیر چندانی نیز نداشته اند.

دکترزهیرعبد الهادی حجی المحمید ،مشکل استفاده از سازوکارهای قانون بین الملل به اعراب و کشورهای مسلمان بر می گردد و به این که آنها تا چه حد آزادند موضع خود را مشخص کرده و در صورت امکان تصمیم های مستقل بگیرند چرا که حق و وظیفه آنهاست تا از آن سازوکارهای رسمی استفاده کنند. متاسفانه اعراب و مسلمانان ثابت کردند که چنین صلاحیتی ندارند در حالی که ثابت شده است سازمان های غیر دولتی پاسخگو تر بوده و به شکلی موثر تر می توانند از ابزارهای رسانه ای، اجتماعی، اقتصادی، مالی ، حقوقی و سیاسی استفاده کنند که آنها را به شکلی کارآمدتر به سوی هدفشان رهنمون می شود. وقتی کشورها قادر به برخورد نیستند ، مبارزه بی دی اس (تحریم، عدم سرمایه گذاری و اقدامات قهر آمیز) سازمان های غیر دولتی نمونه ای موثر در برخورد با موقعیت های این چنینی است.

*اقدامات جنایتکارانه و ضد انسانی رژیم صهیونیستی در غزه تا چه میزان صلح و امنیت جهانی را تهدید می کند؟

پاسخ نخبگان به این پرسش در مصاحبه اختصاصی به شرح ذیل می باشد:

نوام چامسکی، این تهدید کاملا جدی است. اما علاوه بر این تهدید، نقض شدید قوانین بین الملل توسط اسراییل امید برای بقای عزتمندانه فلسطینی ها را آگاهانه و سیسماتیک از بین می برد.

ایلگار ابراهیم اغلو الله وردیف، در حال حاضر رژیم صهیونیستی سیاست های آلمان نازی دهه های ۳۰ و ۴۰ میلادی را ادامه می دهد. من مطمئنم که روزی خواهد آمد که دادگاه بین المللی صهیونیسم را محکوم خواهد کرد همانگونه که دادگاه نورمبرگ جنایتکاران نازی و فاشیست را محکوم کرد. رهبران اسراییل پشت میز محاکمه خواهند نشست و محکوم به آنچه خواهند شد که لایق آنانست.

دکتر هانس اوکو، اشغال و شهرک سازی یکی از بدترین انواع بی عدالتی، تهدید به کرامت انسانی و مفهوم حقوق بشراست که از زمان ایجاد اسراییل وجود داشته. اینکه این پدیده ها "اجازه" تداوم پیدا کرده توهین به حس عدالت است. انقیاد ملتی برای دهه های متمادی نه تنها برای اسراییل مشکل زاست بلکه تمامی جهان را از آزادی یک ملت از بند اشغال ناامید می کند. آنچه که امروز یهود ستیزی خوانده می شود عمدتا توصیف این نا امیدی و سرخوردگی است. جوهره مورد نیاز برای ساختن یک جامعه انسانی متکثر بخاطر بی تفاوتی جامعه ی جهانی مورد تهدید است اما اسراییل بایستی بداند که اشغال، شهرک سازی و مصادره زمین تحمل نخواهد شد.

خانم دکتر می الخنساء، ما با توجه با اساسنامه و حدود اختیارات قانونی دادگاه بین المللی کیفری می توانیم نمونه های جنایات جنگی اسراییل را مشخص کنیم. این جنایات شامل نسل کشی، جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی، و جنایت تجاوز می شود. مواد ۶، ۷، ۸، ۱۲۱ و ۱۲۳ این جنایات و نحوه رسیدگی به آنان را کاملا مشخص کرده است. اسراییل در تجاوز خود به غزه هزاران نفر از غیر نظامیان را کشته و زخمی کرده است و این تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی است. اوضاع وخیم غزه زندگی کودکان و زنان را در فقدان کمکهای انساندوستانه تهدید می کند. ویرانی خانه ها زندگی کودکان زنان و سالمندان را به مخاطره انداخته و عملیات نظامی اسراییل شهروندان غیر نظامی را بشدت تهدید و شرایط وخیم آنان را که از کمبود و فقدان کمک های اولیه و سوخت رنج می بردند وخیم تر می کند. بنابراین بایستی بر علیه اسراییلی ها به دادگاه بین المللی کیفری شکایت شود.

دکتر فلیکس محمد امین، اعمال تروریستی و سیاست نسل کشی اسراییل صهیونیست بر علیه فلسطینی ها اقدامی ضد صلح در میان مدت و دراز مدت است. کارخانه تروریسم اسراییل اعمال دیوانه واری مرتکب می شود اما بدون تبیه ادامه می دهد.

دکترهنلیتو سویلا ،حجم جنایات در آینده کاملا به تحولاتی بستگی دارد که هم اکنون دو طرف به صورت دو جانبه در مورد آن به توافق برسند و یا هر یک از طرفین تصمیم یک جانبه داشته باشند. در هر صورت ، مسئله ای که در اینجا مد نظر من می باشد این است که شکل گیری اسراییل و آزار و اذیت ساکنان محلی در فلسطین توسط هر فردی و به هر طریقی از طرف سازمان های بیگانه در منطقه می تواند به عنوان عملی تهدیدآمیز برای امنیت و صلح جهانی و بین المللی باشد.

دکترزهیرعبد الهادی حجی المحمید، ظلم گسترده ای که دامن گیر مردم فلسطین شده است صلح و امنیت بین المللی را عمیقا تهدید می کند چرا که همان طور که می دانیم وقتی سازمان ملل و سایر نهاد های بین المللی نتوانند صلح و امنیت جهانی را حفظ کنند این وضعیت موجب بروز اقدامات جدیدی می شود که بتوان از طریق آنها در برابر ظلم قدرت های سلطه گر از خود دفاع کرد. این وضعیت هم چنین موجب شد تا ظلم قدرت های سلطه گر در چشم افکار عمومی مشخص و دو چندان شود. این وضعیت به نوبه خود موجب می شود تا مظلومان علیه چنین ظلم های با یکدیگر متحد شوند.

در پایان مصاحبه اختصاصی مجمع جهانی صلح اسلامی با نخبگان باید بر این نکته اذعان داشت که اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در غزه چیزی جز نقض فاحش حقوق بشر و حقوق بشردوستانه که بسیاری از زنان و کودکان بی گناه را به شهادت رسانده نمی باشد.در این میان جامعه جهانی چشم به نهادهای بین المللی از جمله شورای امنیت دارد که نگهبان صلح و امنیت بین المللی در سراسر جهان است تا این سازمان تدابیر مناسب و جدی برای حل این بحران منطقه ای و جهانی اتخاذ نماید. باید بر این نکته تاکید داشت که خشونت رژیم صهیونیستی در غزه نزد جامعه جهانی دارای هیچ گونه مشروعیتی نبوده و نیست و قطعا این رژیم متجاوز باید در دادگاه های بین المللی پاسخگو باشد.
https://taghribnews.com/vdchqmnzx23n-6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی