مدیر مدرسه علوم دینی امام شافعی سقز با اشاره به آیاتی از قرآن کریم که در آنها بر عدم تکفیر مسلمانان تأکید شده، بیان کرد که تکفیر در دین اسلام حرام است.
عضو هیئت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب پیشنهاد کرد که برای برون رفت از جنگهای داخلی و درگیریها میان کشورهای اسلامی، مرجعیت واحدی برای رسیدگی به اختلافات درونی جهان اسلام تشکیل شود.
حجت الاسلام والمسلمین حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، امروز شنبه اول آبان، پیام آیتالله العظمی ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان به سی و پنجمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی را قرائت کرد.
مسئول اقشار و امور اجتماعی مرکز بزرگ اسلامی آذربایجانغربی گفت: وحدت و اتحاد نباید منحصر به هفته وحدت باشد بلکه وحدت به عنوان یک نماد است که امت اسلامی باید شبانهروز به دنبال ایجاد آن و به فکر همکیشان خود در جهان باشند.
محمد سمیر شفیع صدیقی اظهار داشت: ملت متحد می تواند نهضتی را به وجود آورد که به سوی خلق تمدنی بزرگتر در جهان حرکت کند. این کار تنها زمانی ممکن خواهد بود که ما تلاش کنیم مبانی دانش خود را با یکدیگر تلفیق کنیم.
رئیس مرکز خدمات حوزه های علمیه تصریح کرد: اولین قدم در اتحاد دنیای اسلام، پرهیز جوامع مسلمان، از تعرض به یکدیگر و اتحاد در مقابل دشمن مشترک است و در قدمهای بعدی، کشورهای اسلامی باید با یکدیگر در علم و ثروت و امنیت و قدرت سیاسی، در جهت دستیابی به تمدن نوین اسلامی هم افزایی کنند.
اللواتی روحانی شیعه لبنانی تصریح اذعان داشت: اگر خواهان تحقق وحدت اسلامی هستیم باید به دنیای توحید وارد شویم و آن را در رفتار فردی و اجتماعی خود وارد کنیم.
استاد حوزه علمیه قم، با بیان اینکه دعوت به تحکیم و تثبیت «وحدت اسلامی» میان مسلمانان یک دعوت قرآنی است، عنوان کرد: در این زمینه احادیث نبوی بسیاری وجود دارد.
نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: علما ، مراجع تقلید و رهبر عزیزمان اهانت به مقدسات اهل سنت را حرام اعلام کرده اند؛ فلذا مسئله وحدت میان مذاهب اسلامی یک مسئله بسیار مهم است، آن هم در شرایطی که دشمن به دنبال ایجاد اختلاف و شکاف میان مسلمانان است.
مولانا احسن مظهری، خطیب برجسته هندی اظهار داشت: اختلاف نتیجه علم و تحقیق است که دروازه های جدید علم و معرفت را بر روی ما باز می کند و به خزاین علمی می افزاید، به شرطی که این اختلاف بر اصول بنا شده باشد.
امام جمعه مسجد جامع مرکزی کویته تأکید کرد: ضرورت دارد امت اسلام، به ویژه علما و رهبران مسلمان در هر کجای دنیا از جنگ و درگیری اجتناب کنند و امت را بر اساس دین خدا و وجود مبارک پیامبر گرامی اسلام(ص) متحد نمایند.
فیروزآبادی با بیان اینکه در این عصر ضرورت دارد که ما از مزایا و فرصتهای فضای مجازی استفاده کنیم تا زندگی را برای ما راحتتر کند، اظهار داشت: ما مسلمانها باید بتوانیم با گزاره هایی که مبتنی بر اسلام است با یکدیگر صحبت کنیم و این موضوع مستلزم این مسئله است که قلمروی اسلامی را در این فضا ایجاد نماییم.
حجت الاسلام وجدانی تصریح کرد: هفته وحدت این پیغام را به ما می دهد که ما تروریسم را ریشه کن کنیم، تکفیر را کنار بگذاریم و با یکدیگر در سایه اخوت، محبت، همبستگی و اتحاد زندگی کنیم، تا کشورهای اسلامی و مسلمانان بیش از پیش قدرتمند شوند و بتوانند توطئه های قدرتهای جهانی نظیر کفر، نفاق و استعمار که از 1400 سال قبل تا کنون در پی دشمنی با ما بوده اند را خنثی ...
مدرس مدارس علوم دینی گلستان تصریح کرد: اختلاف همیشه وجود دارد؛ اما اختلاف بین انسان ها به پژوهش و تحقیق در مذاهب دیگر می انجامد و نباید اجازه داد این اختلاف به تفرقه منجر شود.
فرماندار شهرستان تفتان گفت: دنیای اسلام یک دنیای قدرتمند و قوی است که می تواند قوی تر و قدرتمندتر شود. کشورهای اسلامی می توانند یک وحدت کامل را در عمل نشان دهند لذا همیشه باید سعی کنیم به دور از تنش ها و اختلاف نظرهای جزئی و به دور از منازعات، در کنار هم باشیم و بتوانیم این دین را تقویت کنیم.
مدرس حوزه علمیه قم اظهار داشت: قرآن کریم بارها و بارها با زبان های مختلف، گاهی با زبان سؤال، گاهی با زبان توبیخ و گاهی با زبان خبر از تفرقه نهی فرموده است.
امیر حلقه جماعت اسلامی در ایالت راجستان هند تصریح کرد: اسرائیل تروریست واقعی است که پیوسته در حال نقض قوانین بین المللی و در تلاش برای اجرا کردن طرح های توسعه طلبانه اش می باشد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: مسئله تکفیر در جامعه اسلامی مسئله پیچیده ای است ، مسلمانان نباید به یکدیگر چوب تکفیر بزنند و احکام خشونت آمیز و مجازات های شدید برای یکدیگر جاری کنند. این کار اشتباه است و علما و بزرگان باید این مسئله را برای ایشان تبیین کنند.