رئیس هیئت افتاء اهل سنت استان بوشهر، بیان کرد: کنفرانس وحدت باید وحدت و تقریب را به معنای واقعی عملیاتی کند، فکر ها و اندیشه ها را گسترش دهد و دامنه وسیعی به آن ببخشد تا امت اسلامی به پویایی، رشد و بالندگی دست یابد، فلذا در این راستا مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی الگوی مناسبی در این سالیان متمادی برای جهان اسلام بوده است.
رئیس تبلیغات اسلامی نقده گفت: بصیرت و غیرت دینی نسبت به دین و پیامبر اعظم(ص) باید در تمامی مسلمانان برقرار باشد و همچنین امام خمینی(ره) راهی را نشان داد که باید این مسیر را همه مسلمانان طی کنند.
شیخ علی عبدالعلیم العبودی، عضو تجمع علمای تقریب در سخنانی در سی و ششمین کنفرانس وحدت: پروژه تقریب میان مذاهب اسلامی و راهکارهای عملی و اجراییِ موفقیت این پروژه، یک موضوع بسیار مهم و محوری است.
نماینده جامعه المصطفی در ژاپن تأکید کرد: ما خادمان اهل بیت(ع) و مردم هستیم و باید این روحیه خدمتگزاری را که برای اتحاد جهان اسلام ضروری است، تقویت کنیم.
مولوی حبیب الرحمن مطهری، امام جمعه اهلسنت خواف در سخنانی در سی و ششمین کنفرانس وحدت: اگر چه آداب و رسوم هر ملت با ملت دیگر تفاوت دارد اما این ملت ها به جهت اشتراکات بزرگ فرهنگی و هدف والا می توانند در میان خود انسجام داشته باشند و به وحدت و اخوت و برادری برسند.
عضو موسسه فرهنگی «البلاغ» کویت با اشاره به مخالفت اسلام با هر نوع خشونت گفت: رسانههای مختلف در کشورهای اسلامی باید نقش حیاتیتر و جدیتری در آگاهی بخشی به مسلمانان درباره خطرات جنایتهای تروریستی در اشکال مختلف آن ایفا کنند.
مدیر حوزه خواهران اهل سنت آق قلا اظهار داشت: صهیونیسم بین الملل سال هاست که به طرق و عناوین گوناگون می کوشد تا به جهان اسلام ضربه بزند. برای هر چه عالم گیر شدن فتنه ها تلاش می کند و در این راه از هیچ جنایت و خیانتی فرو گذار نکرده و نخواهد کرد.
دبیر کل شورای عالی اسلامی تونس گفت: جهان اسلام در شرایط کنونی شاهد جداییها، شکافها، اختلافات و منازعات در صفوف امت اسلامی است و به دنبال آن خونهای زیادی ریخته و جانهای زیادی ستانده میشوند. آن هم از سوی کسانی که شعارهای دینی سر میدهند. این درحالی است که رسول خدا (ص) در حجة الوداع در سخنان خود خطاب به مسلمانان از حرام بودن ریختن خون مسلمانان سخن ...
دبیرکل جماعت دعوت و اصلاح اظهار داشت: صلح، ضرورتی انسانی و اجتماعی است و فقدان آن، راه را بر هر گونه رشد و تعالی و پیشرفت و رفاه می بندد و درهای تفرقه و دشمنی و ظلم و عقب ماندگی و تباهی و انحراف را می گشاید.
رئیس شورای علمای پیوند محمدی (ص) تأکید کرد: از طریق نهاد های علمی و فرهنگی می توان به مباحث مشترک رسید و آن را به عنوان ریسمان الهی که همگی باید به آن تمسک جوییم، معرفی کرد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اظهار داشت: در آموزه های اخلاقی ما شاهد این مسئله هستیم که محبت در اسلام یک جایگاه بسیار وسیع و بزرگی دارد و پیامبر گرامی اسلام (ص) هم استاد محبت به همه افراد بودند بنابراین دین اسلام دین محبت و دینِ از بین بردن زمینه های اختلاف است.
ماموستا فایق رستمی با اشاره به اینکه وحدت اگر عملی نشود، شعاری بیش نیست، گفت: پیامبر اکرم(ص) بعد از درجه بالای پیغمبری به میدان اخوت و برادری آمد و انسانهایی را پرورش داد که نسبت به همدیگر صلح و دوستی داشته باشند.
نماینده سابق پارلمان عراق اظهار داشت: اسلام همه راه های وحدت را به ما نشان داده و ما را به سمت راه الفت و همکاری سوق داده و از اختلاف و پراکندگی برحذر داشته است.
حسینی اظهار داشت: بنیان خانواده و نقش زن در جوامع اسلامی میتواند محرکی برای ایجاد وحدت در این جوامع باشد، بنابراین ما میتوانیم گسترش فرهنگ اتحاد را از بطن خانواده ها شروع کنیم.
امام جمعه شیعیان کویته پاکستان گفت: همه مذاهب اسلامی باید برای بقای وحدت حول یک محور جمع شوند و با هم اتحاد و زندگی صلح آمیز داشته باشند. درست است که ما در برخی از مسائل اختلاف داریم اما میتوانیم به وسیله گفتوگو این اختلافات را حل کنیم.
محمد عزام مجیدی، اندیشمند سریلانکایی، تقرب به خداوند متعال را عامل اصلی وحدت میان بشریت خوانده و خاطرنشان کرد: نزدیک شدن به آمریکا، اسرائیل و شیاطین، امت اسلامی را از هدف والای خود که همان وحدت میان مذاهب مختلف است، باز میدارد.