با درنظر گرفتن اهمیت مسئله وحدت باید آن را به درستی و مطابق با اصول و آموزه های دین اسلام معنا کرد و از سطحی نگری در مورد آن پرهیز نمود.
اشتراک گذاری :
خاوید قربانف امام مسجد جامع امیرالمومنین در شهر مارنئولی گرجستان در گفتگو با تقریب با بیان اینکه اتحاد میان مذاهب اسلامی، پایه ایجاد جبهه اسلام ناب و شکلگیری تمدن نوین اسلامی است، گفت: در حقیقت وحدت تنها الگوی شفابخش برای از میان بردن زخم هایی است که در طول تاریخ بر پیکره اسلام وارد شده است. اتحاد امت اسلامی از گذشته، هدف مصلحان و پیشگامان امت مسلمان بوده که برای محقق کردن آن با بیان و راهکار خویش مبارزات بسیاری در زمینه های مختلف انجام داده اند و حتی در این مسیر از بخشیدن جان خود دریغ نکرده اند.
خاوید قربانف در ادامه افزود: با درنظر گرفتن اهمیت مسئله وحدت باید آن را به درستی و مطابق با اصول و آموزه های دین اسلام معنا کرد و از سطحی نگری در مورد آن پرهیز نمود. از این رو درک درست از واژه اتحاد و تقریب میتواند نقش خاصی در تسهیل تقریب مذاهب اسلامی ایفا کرد.
او همچنین اظهار داشت: پیروی از ولایت به عنوان فرماني که نیاز به اطاعت دارد، ضروری است زیرا اگر مسلمانان درباره ولايت به تعريف مشترک نرسند، نزاع و تفرقه باقي ميماند. این مساله درباره موضوعات سياسي هم چنین است و اگر در مصاديق اطاعت اختلاف نظر وجود داشته باشد، منافع ملت های مسلمان را دچار الزاماتي خواهد کرد که ضروری است برای نیل آن به تفاهم سياسي و اجتماعي دست یافت.
خاوید قربانف در ادامه با بيان اينکه راهبرد سياسي وحدت اقتضا ميکند همه مسلمانان با اتکا بر مشترکات، منافع دنيايي خود را محور قرار دهند و عمل کنند، گفت: راهبرد دیگر ضروری برای ملت های مسلمان راهبرد ژئوپولتيک جوامع است. یکی از مختصات کشورهاي اسلامي اين است که گرايش به دين اسلام در آنها غلبه دارد و با توجه به اين مسئله که کشورهاي اسلامي در نزديک هم قرار دارند و غالب منابع طبيعي و خدادادي را در اختيار دارند، می توانند با اين راهبرد در سايه وحدت به قدرت عظیم و گسترده ای تبديل شوند.