تاریخ انتشار۵ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۸:۵۲
کد مطلب : 635844
دکترای حقوق بین‌الملل در گفت‌وگو با تقریب:

الزام رعایت حقوق بین‌الملل بشر دوستانه/ ملت‌ها می‌توانند برای احقاق حق تعیین سرنوشت خود به مبارزه با سلطه بیگانه بپردازند

نیک‌فر بر بر این عقیده است که حق تعیین سرنوشت، یکی از اصول حقوق بنیادین ملت‌ها است که مردم تحت اشغال خارجی، ضمن برخورداری از این حق می توانند در مقابل اشغالگر از خود دفاع کنند.
الزام رعایت حقوق بین‌الملل بشر دوستانه/ ملت‌ها می‌توانند برای احقاق حق تعیین سرنوشت خود به مبارزه با سلطه بیگانه بپردازند
"زهره نیک‌فر" وکیل دادگستری و دکترای حقوق بین‌الملل با اشاره به این مطلب که در عرصه روابط بین‌المللی و حقوق بین‌الملل، دولت‌ها متعهد هستند نسبت به رعایت حقوق بین‌الملل بشر دوستانه و جلوگیری از نقض آن موازین پایبند باشند، به خبرنگار حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب گفت: در ماده ۱ مشترک کنوانسیون‌های  ژنو اعلام شده است که دولت‌های عضو کنوانسیون متعهد می‌شوند تحت هر شرایطی مفاد مندرج در کنوانسیون حاضر را رعایت کنند و التزام به آن را تضمین نمایند.
 
 وی ادامه داد: به موجب بند ۴ ماده ۱ پروتکل الحاقی اول به کنوانسیون‌های چهارگانه ۱۹۴۹ ژنو، پروتکل مزبور و کنوانسیون های چهارگانه، علاوه بر وضعیت مخاصمات مسلحانه بین‌المللی بین دو کشور شامل مخاصمات مسلحانه‌ای می شود که در آن ملت‌ها به منظور احقاق حق تعیین سرنوشت خود به مبارزه با سلطه بیگانه و اشغال بیگانه می‌پردازند.
 
این پژوهشگر بین‌المللی تاکیدکرد: امروزه به قدری برای جامعه بین‌المللی پیامدها و شرایط ناشی از نقض حقوق بشر اهمیت داشته و دارد که دیوان بین‌المللی دادگستری در نظر مشورتی آثار حقوقی ساخت دیوار حائل در سرزمین های اشغالی بیان داشته که بسیاری از این موارد یا قواعد، به درجه قاعده آمره رسیده‌اند.
 
هدف قرار دادن عامدانه غیر نظامیان غیر قابل توجیه است
این استاد دانشگاه با بیان اینکه رعایت اصل تفکیک و هدف قرار ندادن غیر نظامیان از جمله قواعدی است که تحت هیچ شرایطی نقض آن مجاز نیست، خاطر نشان کرد: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی با نقص فاحش قوانین حقوق بین‌الملل و حقوق بشردوستانه بدون توجه به اصول عرفی، ضرورت، تناسب و تفکیک و غیره ادامه یافته است؛ لذا حق تعیین سرنوشت یکی از اصول حقوق بنیادین است و مردم تحت اشغال خارجی، ضمن برخورداری از این حق می‌توانند در مقابل اشغال خارجی از خودشان دفاع کنند.
 
نیک‌فر تاکیدکرد: رژیم اسرائیل ضمن نقض بسیاری از حقوق  از جمله "حق امنیت سرزمینی" و نقض "حق تعیین سرنوشت مردم"، طی آمارهای موجود و ایجاد حملات مختلف، چندین هزار نفر که اغلب آن زنان و کودکان هستند را  به شهادت رسانده است. "بمباران بیمارستان‌ها" که مأمنی برای مردم بی‌دفاع بود، "هدف قرار دادن غیر نظامیان"، "اموال و اماکن غیرنظامی"، بخشی از جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم سرزمین غزه است و همچنین حملات سنگین این رژیم طبق کنوانسیون پیشگیری و مجازات نسل‌کشی به مثابه اقدام عمومی به منظور حذف یک گروه از انسان‌ها است که ژنو ساید یا نسل‌کشی به حساب می‌آید.
 
نسل ضد علیه ژنوساید
وی با بیان اینکه وقتی شرایط به گونه‌ای وخیم می‌شود که دولت‌ها آن طور که باید در قضیه نسل‌کشی، عملکرد مثبتی نداشته و در بسیاری موارد هم خلاف قواعد آمره بین‌المللی که قرار بوده به آن متعهد باشند، عمل کرده و نقض فاحش حقوق بنیادین حقوق بشری را رقم می‌زنند، قطعا دانشجویان  و صاحبان دل‌ها‌ی جوان، زنده و حق‌طلب که نمی‌توانند در این خصوص ساکت باشند، برای جلوگیری از  نسل‌کشی قیام و اعتراض می‌کنند و خواستار راهی برای ممانعت از ظلم و نقض حقوق حقه مردم مظلوم غزه  می‌شوند.
 
این استاد دانشگاه ادامه داد: هر چند ما شاهد هستیم در کشور لیبرال و آزاد و البته مدعی به دموکراسی، با دانشجویان یا مردم معترض به این وضعیت_که به نوعی تعارض منافع قدرت‌های حاکم را ایجاد می‌شود_ بر خلاف موازین شعاری همان دولت‌ها مقابله می‌کنند.
 
"غزه" زیر ساخت‌های حقوق بین الملل را زیر و رو کرد
نیک‌فر با بیان اینکه "صلح" و "امنیت" از ارزش‌های اساسی در حقوق بین‌الملل به شمار می‌آید، تصریح کرد: تحقق صلح و امنیت بر پایه‌های عدالت و حقوق‌بشر قوام یافته است. ‌اکنون که در این بحبوحه درگیری خونبار هستیم، اصول حقوق بین‌الملل  به مسلخ کشیده شده است و بحران غزه، می‌رود که بار دیگر، زیر ساخت‌های حقوق بین‌الملل را زیر و رو کند و جهان پس از غزه، شاهد دگردیسی است که از دولت محوری عبور کرده است.
 
این کارشناس حقوقی بین‌المللی یادآور شد: "حق بر صلح و امنیت از حقوق جمعی است" که ‌تحقق آن یک مسئولیت جمعی به شمار می‌رود که برعهده تمام تابعان و بازیگران عرصه حقوق بین‌الملل و افراد دارای وجدان انسانی قرار گرفته است.
 
نیک‌فر با اعلام اینکه جرائم بین‌المللی قابل رسیدگی در دیوان بین‌المللی دادگستری، و دیوان بین‌المللی کیفری است، افزود: "دیوان بین‌المللی دادگستری" مرجع رسیدگی به جرم نسل‌کشی و جرائم مندرج در ماده ۳ کنوانسیون منع و مجازات نسل‌کشی است.
 
این استاد دانشگاه در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه دولت فلسطین، اساسنامه دیوان بین‌الملل دادگستری کیفری را  پذیرفته و به عضویت نیز درآمده است، دیوان مزبور صلاحیت رسیدگی کیفری به جنایت بین‌اللملی از سوی مقامات و نیروهای رژیم صهیونیستی در سرزمین اشغالی را دارد که دادستان دیوان بین‌المللی کیفری، جرائم رژیم صهیونیستی در بحران کنونی را تحت صلاحیت این دیوان می‌داند.
 
انتهای پیام/
 
 
 
https://taghribnews.com/vdchkmn-k23nx6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی