استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم، بیان کرد: مشخصا نگاه آیات قرآن کریم این است که امت اسلام را از مشکلات دور و عزت و شوکت مسلمین را حفظ کند و برای تاثیرگذاری در بین امت اسلامی باید از هم گسیستگی ، نزاع و اختلاف دوری کرد.
استاد حوزه و دانشگاه، بیان کرد: مسئله تقریب احتیاج به مقداری تامل و تفکر دارد، البته چه موانع داخلی و چه موانع خارجی طبیعی است ولی مهم آن است که پیام تقریب، همگرایی و وفاق همه ملت ها و امت اسلامی خود را نشان دهد.
توجه به اصول و منافع مشترك میان ملت های مسلمان امر مهمی در ايجاد تقريب مذاهب ميان آنها به شمار می آید و نقش اثرگذار و کارآمد خود را در خلال دهه های گذشته به اثبات رسانده است.
یکی از عواملی که توجه به آن به ایجاد وحدت و نزدیکی میان مسلمانان کمک می کند، توجه به عدالت و برابری است که می تواند به عنوان یک اصل مهم و نگهدارنده جامعه مسلمان باشد.
با توجه به این که روش های ایجاد اختلاف در میان مسلمانان پیچیده تر شده است، مساله دستیابی به وحدت و عبور از اختلافات اهمیتی دوچندان یافته است و اگر به لزوم همزیستی مسالمت آمیز توجه نشود، گروههای تندرو و افراطی قادر ...
اندیشمند اتیوپیایی تاکید کرد: بدون شک اگر اتحاد بین مسلمین شکل گیرد، عملیات و سناریوی دشمنان شکست می خورد و زمینه برای شکل گیری یک نظام سیاسی مقتدر نیز فراهم می شود.
همه مسلمانان باید متناظر با اشتراکات بسیار و اختلافات کم اهمیت، اسلام را به عنوان یک کل واحد و یکدست در نظر بگیرند و دریابند که همگی دارای خدا و یک پیامبر مشترک بوده و به آیین های عبادی مشترکی پایبند هستند.
وحدت زمینه ساز رشد سیاسی و اجتماعی مسلمانان می شود و این امر در نهایت می تواند چنان جبهه قدرتمندی بسازد که در برابر قدرت های بزرگ به آسانی مقاومت نماید.
تنها راه شناخت انحرافات اعتقادی، دینی و عملی مسلمانان که به وسیله دشمنان یا به دلیل ناآگاهی خود مسلمانان و یا هر عامل دیگری در طول تاریخ به وجود آمده است، رجوع به آیات قرآن کریم و آموزه های اصلی دین ...
تجربه هایی که از تلاش های پیشین دشمنان علیه جهان اسلام به دست آمده نشان داده آنها برای ایجاد اختلاف و نزاع میان کشورها مخصوصاً میان فرقه ها و مذاهب اسلامی تلاش می کنند.
اندیشمند نیجریه ای تاکید کرد: یکی از نتایج مهم برقراری همگرایی و وحدت، تصحیح نگاه جامعه جهانی نسبت به دین اسلام و جدا کردن مرز میان اسلام واقعی و فرقه های انحرافی است.
حتی اگر با وجود گفت وگو در شرایط مسالمت آمیز همچنان طرفین در فروع با یکدیگر اختلاف نظر داشته باشند، باید اصل را بر ارتباط صمیمانه و خالصانه و اشتراکات در اصول قرار دهند و با افزایش آستانه تحمل خود، وحدت میان خود ...