امام خمینی معتقد بود که همه مردم ایران شایسته بهره مندی از نظامی هستند که زیر سیطره جهان غرب و سلطه نباشد و با دین اسلام دشمنی نکند. او برای رسیدن به این هدف، استوار و ثابت قدم بود و تلاش کرد با استفاده از دیدگاههای روشنگرانه اش مردم ایران را در مسیر آزادی خواهی و مبارزه با دشمنان اسلام برای رسیدن به یک حکومت اسلامی ایده آل قرار دهد.
امام جمعه پیرانشهر، بیان کرد: وحدت همراه باصداقت و نیت احسن، برکات و آثار مفیدی دارد؛ امام(ره) کسی بودند که مسئله وحدت را بیان کردند و با قدرت وحدت را در میان مسلمانان رونق دادند و تفهیم کردند که تنها راه پیروزی بر ظلم و ستمگری، وحدت و تقریب مسلمانان است.
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، بیان کرد: امام(ره) وحدت را در میان آحاد مردم تقویت نمود که سبب شد ملت بر علیه نظام طاغوت قیام کنند و به طور واحد صدای جمهوری اسلامی را ندا دهند.
رایزن فرهنگی ایران در لبنان گفت: امام خمینی(ره)حصارهای جهل و خرافه را شکستند تا به سرچشمه زلال اسلام ناب محمدی برسیم و در تاریخ معاصر با این ویژگیهای فکری می شود امام را یکی از متجددان بزرگ تاریخ معاصر جهان اسلام دانست.
مبلغ آرژانتینی گفت: اگر بخواهیم آثار حرکت امام(ره) را خوب درک کنیم باید به بحث تطبیقی بپردازیم و بین فضای تبلیغ بین الملل قبل از انقلاب اسلامی و وضعیت کنونی مقایسهای داشته باشیم.
معاون تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی گفت: امام خمینی(ره) توانست با احیا دین اسلام فرصت خدمت، تبلیغ و ترویج معارف دینی را برای بشریت فراهم آورد و فرصت فعالیتهای دینی گسترش یافت.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان با بیان اینکه پیوند معنویت، عقلانیت و سیاست از شاخصههای مکتب امام خمینی(ره) بود گفت: اعتقاد راسخ و صادقانه به مردم از دیگر ویژگیهای مهم مکتب امام(ره) بود و همین مردم باوری موجب پیروزی انقلاب و پیشتازی این نظام الهی در عرصههای داخلی و بینالمللی شد.
وزیر امور خارجه به همراه جمعی از کارکنان این وزارتخانه امروز (چهارشنبه) در آستانه سالگرد رحلت جانسوز امام خمینی (ره) با رعایت کامل شیوهنامه های بهداشتی با آرمان های بلند بنیانگذار کبیر انقلاب تجدید میثاق کردند.
امام جمعه شهر فراغی بیان کرد: در این برهه حساس و به ویژه سالگرد رحلت امام، مراقبت های لازم را داشته باشیم؛ در زمانی که شاهد رقابت های انتخاباتی هستیم، باید همگان وحدت را سرلوحه کار خود قرار دهند و از توصیه های ایشان درس بگیرند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن، بیان کرد: امام(ره) بزرگ ترین نقطه ضعف کشورهای اسلامی را پراکندگی و اختلاف آنان می دانستند؛ «وحدت حوزه و دانشگاه» در بحث فرهنگی، دانشگاهی و حوزوی ، «وحدت شیعه و اهل سنّت» در ابعاد وسیع تر و وحدت امّت اسلامی و کشورهای مسلمان از سوی امام خمینی مطرح گردید.
امام جمعه تربت جام، بیان کرد: امام راحل(ره) در جامعه اسلامی اخوت و وحدت ایجاد کردند و در میان فرق مختلف و مذاهب اسلامی اتحاد وانسجام ایجاد نمودند؛ مقاومت اسلامی در کشورهای مختلف و بیداری اسلامی در میان ملت های مسلمان و آزاده در نتیجه نگرش و اندیشه امام راحل(ره) و حمایت های رهبری انقلاب است.
قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با اشاره به سالروز ارتحال امام خمینی و یوم الله 15 خرداد گفت: برنامهها و اقدامات لازم باید برای هر دو مراسم 14 و 15 خرداد انجام پذیرد.