وزیر امور خارجه سوئد در تماس تلفنی با «محمد سالم ولد مرزوک» رئیس دورهای شورای وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی گزارشی از تصمیماتش کشورش در خصوص مبارزه با "اسلام هراسی" به وی ارائه کرد.
«حسام علیوش» رئیس اجرایی شعبه کالفرنیای شورای روابط اسلامی ـ آمریکایی تاکیدکرد: بعد از گذشت 22 سال از حوادث 11 سپتامبر، "اسلامهراسی" ریشهدارتر شده و به بخشی از نژادپرستی در کشور ما تبدیل شده است.
خلیل اوغلو، عضو هیأت علمی گروه ادبیات تطبیقی دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه ابن خلدون گفت که اسلام ستیزی در فرانسه، به ویژه در حوزه عمومی، در هنر و ادبیات نیز منعکس میشود.
یک تحلیلگر عرب در مقالهای با بررسی پیامدهای «اسلامهراسی» خاطر نشان کرد که اهانت به ادیان آسمانی به ویژه اسلام و مسلمانان، از دههها پیش وجود داشته و زمینههای تاریخی دارد،
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمهوری اسلامی ایران در نشست سازمان هشت کشور در حال توسعه (دی هشت) با تاکید بر توجه به اشتراکات، راهکار تسهیل صدور روادید و یا معافیت آن در قالب توافقنامه میان اعضای دی-۸ در جهت ترویم گردشگری را مطرح کرد.
در حالی که اهانت به قرآن کریم در کشورهای سوئد و دانمارک همچنان ادامه دارد، قوه قضائیه ترکیه دیروز (جمعه)، حکم بازداشت یک زن ایرانیالاصل که در استکهلم، پایتخت سوئد، یک نسخه از قرآن کریم را سوزاند، صادر کرد.
با برگزاری انتخابات سال آینده در هند و احتمال پیروزی نارندا مودی برای سومین بار، این نگرانی وجود دارد که ناآرامیها و درگیریها در هند علیه مسلمانان افزایش یابد.
رئیس دانشگاه علوم اجتماعی آنکارا تاکیدکرد: سکوت پاپ به عنوان رهبری معنوی جهان کاتولیک در برابر اقدامات ضد مسلمانان، تشویق پنهانی به اقدامات راست افراطی است و باعث گسترش تحریکات میشود.
رئیس شورای اسلامی جمهوری فدرال آلمان گفت که لفاظیهای سیاسی منجر به بیاعتمادی مسلمانان و افزایش خصومت ضد مسلمانان شده و مسلمانان حوادث اسلامستیزانه را گزارش نمیکنند.
نماینده ویژه کانادا در مبارزه با اسلامهراسی در مصاحبهای اظهار داشت که کانادا با بیشترین حملات علیه مسلمانان مواجه است و باید به دنبال راهحلی برای مبارزه با اقدامات ناشی از نفرت علیه مسلمانان باشیم.