شماره ویژه نشریه بین المللی «الوحده» به مناسبت بزرگداشت اولین سالگرد درگذشت آیت الله محمدعلی تسخیری به همت موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی تولید و منتشر شد.
رییس هیئت افتاء اهل سنت استان بوشهر، بیان کرد: تسلط بر زبان عربی ، تمرکز و هوشمندی در محافل و مجالس و همایش ها، نشان از نبوغ و هدایت دقیق و مسلط آیت الله تسخیری بر امور داشت، ایشان با زبان فصیح عربی، زبان گویای اسلام شناخته می شدند و فردی مخلص و معنوی در عرصه بین الملل بودند.
رئیس جمعیت علمای اهل سنت عراق تصریح کرد: مرحوم آیت الله تسخیری در طول مسئولیت خود در مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تلاش بسیار، فرهنگ پذیرش مخالف را ایجاد کرد و سعی کرد این فرهنگ را در سطح جهان اسلام بگستراند.
عضو شورای ریاست جنبش امل لبنان تصریح کرد: آیت الله تسخیری در زمان مسئولیت خود بر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی علی رغم مشکلات، چالش ها و موانع موجود توانست بیداری تقریبی را در سطح جهان اسلام گسترش دهد.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در رابطه با شخصیت و جایگاه آیت الله تسخیری با خبرنگار اندیشه خبرگزاری به گفت و گو نشست و تصریح کرد: آیت الله تسخیری هم فرهنگی بود، هم نهضتی و مقاومتی و هم سیاسی، همیشه مشغول فعالیت علمی بود؛ لحظه ای از نوشتن، خواندن، درس دادن و مباحثه کردن دست بر نمی داشت و پیوسته دانسته های خود را به روز می کرد و به معلومات گذشته خود تکیه ...
مرحوم آیت الله تسخیری روحیه گفتوگو محوری داشتند و با حضور ایشان در اجلاس های جهانی، رهبران مذاهب و ادیان مختلف ابراهیمی وغیر ابراهیمی جذب وجود او می شدند.
رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: آیت الله تسخیری در مجامع بین المللی در این اندیشه بود که دین اسلام را به عنوان یک دین برتر و جامع که می تواند دنیا را اداره کند، نشان دهد. به همین دلیل هم خدا چنان عزتی به او داد که تمام شخصیتهای داخلی و خارجی به او بسیار علاقهمند بودند.
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان این نکته که آیت الله تسخیری رویکردی متفاوت در جهان اسلام داشتند، تصریح کرد: ایشان مطالبی که برای جهان اسلام مفید بود را الگوسازی می کردند. درگذشته بسیاری از مسائل جهان امروز وجود نداشته و نیاز به دیدگاه اسلامی نوین نبود .
عضو و نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری، بیان کرد: وحدت بین شیعه و سنی نیاز به یک مکتب شناسی و درک عمیق از قرآن و سنت است و نیز نیازمند یک وسعت اندیشه در مباحث کلامی، فقهی و اصول مقارن است که آیت الله تسخیری در این مسائل صاحب نظر بود.
امام جمعه کاشان بیان کرد: آیت الله تسخیری تلاش ویژه برای بازسازی امت اسلامی و حرکت به سمت پیشرفت و عدالت و بیداری اسلامی و بستر سازی برای ساخت تمدن اسلامی داشتند.
امام جمعه اشنویه آذربایجان غربی، بیان کرد: اگر امروزه شاهد وحدت و انسجام امت اسلامی هستیم؛ قطعا در نتیجه دلسوزی های بزرگانی همچون آیت الله تسخیری در این میدان عظیم است.
امام جمعه اهل سنت شهرستان کنگان، بیان کرد: جاذبه و ارتباط بسیار خارق العاده آیت الله تسخیری در جلسات و همایشات، مدعوین را به شگفت می آورد؛ فقدان ایشان ثلمه ای بزرگ بر پیکره اسلام است.
امام جمعه اهل سنت نگین شهر، بیان کرد: آیت الله تسخیری نگاهی جامع و واحد به تمام فرق و مذاهب اسلامی و نگاه وسیعی به این عرصه داشت و فرقی میان اهل سنت و شیعه قائل نبود.
امام جمعه موقت سنندج، بیان کرد: آیت الله تسخیری به دور از افراط و تفریط، با کمال متانت و آرامی و صبورانه در عرصه وحدت و تقریب فعالیت داشت و با رویکردی بسیار دلنشین و صمیمی در جهان اسلام نفوذ بسیار و نقش سازنده ای داشت.
مدیر حوزه علمیه اهل سنت حامد قره تپه ترکمن، بیان کرد: نوع گفتمان آیت الله تسخیری پنجره ای جدید برای باب گفتگو بین مذاهب اسلامی ایجاد نمود، حضور ایشان در جلسات سبب گرمی و سودمندی و نتایج موثر میشد.
مدیر امور روحانیون و مساجد نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان گفت: برگزاری کنفرانس های وحدت توسط آیت الله تسخیری موجب گسترش روحیه همدلی، اتحاد و همفکری در استان های سنی نشین شد. ایشان شخصیتی دلسوز، دغدغه مند و الگویی مناسب در زمینه وحدت طلبی برای علما و بزرگان جهان اسلام بودند و شیعه و سنی را ید واحده میدانستند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری، بیان کرد: عدم حضور آیت الله تسخیری ثلمه ای بزرگ بر جهان اسلام است؛ افرادی که در این عرصه بزرگ و مقدس فعالیت می کنند باید بتوانند به نوعی این خلا را جبران نمایند.