در سالهای اخیر، شاهد تلاش راستگرایان افراطی برای سوء استفاده از شبکههای اجتماعی به منظور ترویج عقاید و اندیشههای مسموم علیه دموکراسی و با هدف نفرت پراکنی علیه مسلمانان هستیم.
در حالی که از ورود شهردار مسلمان شهر «پروسپکت پارک» در ایالت نیوجرسی در جشن روز عید فطر در کاخ سفید جلوگیری شد، این کاخ جلسهای در رابطه با مبارزه با اسلامهراسی برگزار کرد که طی آن مقامات بلندپایه دولت بایدن با رهبران جامعه مسلمانان آمریکا دیدار کردند.
ائتلافی از گروههای مسلمان در هلند از کمیته پارلمانی این کشور که وظیفه بررسی تاثیر بودجه خارجی بر مساجد و انجمنهای اسلامی را برعهده دارد، به سازمان ملل متحد شکایت کردند.
با توجه به نگرانیهای دانشجویان ایالات متحده نسبت به افزایش اسلامهراسی، «اِلهان عمر»، عضو مجلس نمایندگان مینهسوتا، قطعنامهای را برای به رسمیت شناختن اقدامات اسلامستیزانه علیه مسلمانان در ماه رمضان به مجلس ارائه کرد.
گزارشهای کمیته سنا حاکی از آن است که حوادث اسلامستیزانه و گروههای تندروی راست افراطی و ضد مسلمانان در کانادا در حال افزایش است و زنان مسلمان هدف اصلی این حملات هستند.
رئیس جامعه مسلمان در کانادا پس از هتک حرمت به مسجدی در مارکهام با ابراز نگرانی نسبت به گسترش اسلامهراسی در این کشور، عنوان کرد که مردم ما اکنون احساس ترس بیشتری دارند.
یک سازمان غیردولتی اتریشی گزارش داد که زنان با حجاب در این کشور بیشتر از مردان مسلمان با اسلامهراسی روبرو هستند و در سال 2021 بیش از هزار مورد اسلامستیزی علیه مسلمانان انجام شده است.
روز به روز اوضاع مسلمانان در فرانسه سختتر میشود، به طوری که مقامات این کشور به تصویب قوانین و اتخاذ اقدامات سرسختانهتر و شدیدتر ادامه میدهند و این اقدامات بسیاری از مسلمانان را وادار کرده در جستجوی زندگی بهتر، فرانسه را ترک کنند.
سازمان همکاری اسلامی در جریان نشست وزرای امور خارجه در موریتانی از همه کشورها و سازمانهای بینالمللی خواست 15 مارس را به عنوان روز جهانی مبارزه با اسلامهراسی گرامی بدارند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همزمان با روز جهانی مقابله با اسلام هراسی گفت: اسلامهراسان و اسلامستیزان به هیچ یک از ارزشهای انسانی و الهی ادیان آسمانی باور ندارند و منافع نامشروع خود را در گسترش اختلاف و نزاع بین آحاد بشریت میبینند.
شورای ملی مسلمانان کانادا (NCCM) از پلیس تورنتو خواست تا درمورد فردی که زن محجبهای را در متروی تورنتو با چاقو تهدید کرده بود، تحقیق و فرد مهاجم را بازداشت کند.
مالزی بیش از دو میلیون دلار بودجه سال 2023 را برای مبارزه با اسلامهراسی اختصاص داده و حدود دو میلیون نسخه قرآن ترجمه شده به چندین زبان را در سطح بینالمللی توزیع خواهد کرد.
یک مقام ارشد مالزیایی اعلام کرد که اسلامهراسی باید به عنوان یک جنایت شناخته شود و خواستار واکنش قاطعتر کشورهای مسلمان در قبال حوادث سوزاندن قرآن شد.
نماینده جنبش حماس با اشاره به هجمه مستمر محور صهیونیستی آمریکایی به اسلام و مقدسات اسلامی و تشدید جنگ رسانهای و نرم آنها تاکید کرد که «جهاد تبیین» مهمترین سلاح برای روشنگری در میان ملتهای غربی و شکست پروژه «اسلامهراسی» غرب است.
دولت انگلیس در راستای تشدید فضای اسلام هراسی و مشروعیت بخشی به نفرت از مسلمانان، درصدد است تا برنامه مقابله با آنچه اسلام افراطی نامیده میشود را سختگیرانهتر کند.