امام جمعه اهل سنت عسلویه، بیان کرد: خدای متعال امام حسین(ع) را هم چراغ و هم کشتی معرفی می کند؛ نه به عنوان یک مسئله مادی بلکه معنوی و نه برای زمان خاص بلکه تا روز قیامت و کل بشریت را خطاب قرار می دهد.
امام جمعه اهل سنت ایرانشهر، بیان کرد: امت اسلامی اعم از شیعه وسنی باید این اتحاد و انسجام مثال زدنی خود را حفظ و تقویت نمایند از مباحث اختلافی و تشتت برانگیز دوری کرده و به اهداف عالیه اسلام توجه نمایند.
مدیر مؤسسه فرهنگی ترجمان وحی، بیان کرد: توصیه بنده به عاملان به قرآن و سیره پیامبر اسلام این است که دانشمندان، علما و نخبگان جهان اسلام باید به مهمترین میثاق جاودان و عامل وحدت که قرآن کریم است به صورت مضاعف توجه کنند و در بین امت اسلامی ایجاد همدلی و تقریب کنند.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، بیان کرد: امیرالمؤمنین علی ابن ابی طالب(ع) شخصیتی خاص است که مورد اتفاق و اجماع تمام گروه ها و فرق اسلامی است؛ هیچ شخصیتی در جهان اسلام بعد پیامبراسلام(ص) به مانند امیرالمؤمنین(ع) یافت نشده است که در فضیلت و صفات نیک بی همتا باشد.
عضو سابق مجلس خبرگان رهبری، بیان کرد: غدیر محوریت بزرگی در مسئله وحدت و تقریب دارد؛ زیرا آینده جهان، موضوعات تمدن اسلامی و سیطره اسلام بر تمدن غربی از اهداف غدیر است.
عضو سابق مجلس خبرگان رهبری، بیان کرد: مسئله غدیر علاوه بر آنکه در قرآن کریم مورد اشاره قرار گرفته است، در روایات نیز مورد سفارش وتأکید قرار گرفته است؛ اگر غدیر مورد توجه تمام برادران ما در جهان اسلام واقع شود طبیعتا می تواند وحدت رویه را تقویت نماید و اتحاد را در میان مسلمانان افزایش دهد.
عضو مجلس خبرگان رهبری، بیان کرد: آن هایی که به دنبال وحدت ، اتحاد و انسجام ، همسویی و همصدایی ، یکپارچگی ، همکاری و همدلی امت اسلامی هستند، این خواسته ، ایده و حقیقت محقق نمی گردد مگر بر حول و محور غدیر و امامت آسمانی امیرالمومنین(ع)؛ زیرا اختلاف خطری است که امت اسلامی را همواره تهدید کرده و می کند.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم، بیان کرد: غدیر خم مسئله ای است که می تواند به وحدت مسلمین منجر گردد؛ بررسی واقعه غدیر در منابع اهل تسنن و شیعه به واسطه احادیثی که وجود دارد جریان ولایت علی علیه السلام را بیان می نماید، همانطور که در بیان مقام معظم رهبری می توان مشاهده نمود.
استاد دانشگاه و سطوح عالی حوزه علمیه قم، بیان کرد: وجود با برکت امیرالمومنین علی (ع) می تواند علاوه بر آنکه وحدت رویه را میان مذاهب اسلامی حفظ و گسترش دهد، امکان ارتباط و نزدیکی با ادیان توحیدی و کسانی که محب و دوستدار ایشان هستند را بیافزاید.
مدیر مدرسه علمیه اهل سنت چنارلی گلستان، بیان کرد: روز عرفه و عید سعید قربان، روز عید و محور وحدت همه مسلمان جهان است؛ این پتانسیل در هیچ دینی دیده نمی شود، اگر حکام کشورهای اسلامی بتوانند نقش وحدت را بخوبی ادا کنند، حج و عید قربان، بهترین کنگره جهانی برای وحدت امت اسلامی خواهد بود.
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، بیان کرد: لیالی ذی الحجه به مانند شبهای ماه مبارک رمضان دارای فضیلت و برکات بسیاری است؛ قبل از اسلام مردم مدینه بر پایه جهالت خود جشن هایی داشته اند که بعد از بعثت رسول خدا، پیامبر اسلام(ص) در ازای آن عیدهای ناپسند، دو روز با اعیاد بزرگ فطر و قربان معرفی نمودند.
امام جمعه اشنویه، بیان کرد: مشاهده می کنیم تمام فرق و مذاهب اسلامی یکپارچه شده و امکان آنکه کسی بخواهد مذهب و فرقه کسی را تشخیص دهد، وجود ندارد و همه تحت لوای اسلام اعمالی واحد انجام می دهند که وحدت را به منصه ظهور می رساند.
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، بیان کرد: پیام رسای پیامبر اسلام در حج درسی مهم برای جامعه بشریت و پیشرفت و توسعه و تقریب جهان اسلام است که ریشه در اتحاد وحدت و انسجام مسلمانان دارد.
رییس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، بیان کرد: مسلمانان از سراسر دنیا در مکانی مقدس جمع شده تا اتحاد خود را به رخ جهانیان بکشانند که این اقدام در وحدت امت اسلامی تاثیر ویژه ای خواهد داشت.
امام جمعه گله دار، بیان کرد: مسلمانان باید در این ماه فرصت را غنیمت شمارده و نسبت به انجام عبادات کوشش کرده و در ترویج و تکثر اعمال وحدت آفرین آن کوشا باشند.
مشاور تولیت حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها، بیان کرد: امام راحل دارای مکتبی بودند که با مکتب دیگر علما متفاوت بود؛ برای امام راحل لبنان و یمن و غزه تفاوتی نداشت؛ در اندیشه ایشان دفاع از مظلومیت بشریت مطرح بوده است، این نگرش و مکتب بر گرفته از مکتب آل البیت است.
عضو شورای برنامه ریزی علوم دینی اهل سنت، بیان کرد: پایداری این انقلاب بر سه رکن مهم است که باید سعی و تلاش کرد اتحاد وانسجام خود را حفظ کرده و مقام معظم رهبری جانشین و خلف صالح امام راحل را تنها نگذاریم و یاریش کنیم.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم و معارف قرآن، بیان کرد: مطرح کردن «وحدت حوزه و دانشگاه» در بحث فرهنگی، دانشگاهی و حوزوی، مطرح شدن «وحدت شیعه و اهل سنّت» از طرف امام خمینی و در ابعاد وسیع تر، وحدت امّت اسلامی و کشورهای مسلمان از سوی امام خمینی مطرح گردید.
عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، بیان کرد: امام(ره) اخوت، وحدت و برادری را در میان امت اسلامی تقویت و گسترش دادند؛ شخصیتی ایثارگری ایشان که با تمام وجود خود را وقف اسلام کردند و دلهای خفته را بیدار نمودند و حریت را به مؤمنین و محرومین بخشید، زبانزد بود.