خطیب و امام مسجد شهر چنای هند با بیان اینکه بزرگترین درس اسلام این است که مسلمانان حول محور وحدت و اتحاد اسلامی زندگی کنند، گفت: اگر مسلمانان متحد باشند، هیچ ابر قدرتی نمیتواند به جامعه اسلامی آسیب برساند و ما را شکست دهد و در مقابل اگر متفرق باشیم، استکبار جهانی از هر ترفندی برای ضربه زدن به مسلمانان استفاده میکند.
جانشین دبیرکل جنبش جهاد اسلامی با بیان اینکه هدف رژیم صهیونیستی سیطره بر فرهنگ، تمدن و تاریخ امت اسلامی و مقدسات آن است، گفت: اسرائیل رژیمی است که بر پایه خشونت، ارتکاب جنایت و فتنه انگیزی میان امت اسلامی شکل گرفته است.
دبیرکل جنبش الامة لبنان، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را یک بازیگر اسلامی تأثیرگذار در زمینه تقویت برادری اسلامی و کنار زدن افراطی گری دانست و بر ضرورت تقویت بیشتر نقش آن تأکید کرد.
امام جمعه اهل سنت سنندج تأکید کرد:انرژی خود را برای وحدت، رفع اختلاف و تفرقه، تقریب مذاهب اسلامی، رفع تعارض و بازگشت به صلح به کار گیریم، به قرآن کریم بازگردیم و به احکامش عمل کنیم.
پژوهشگر اسلامی از پاکستان اظهار داشت: اسلام یک تصور و یک پیام اخلاقی جهانی دارد و آن این است که ما تفکر اصلی و جدید اسلامی را بیان کنیم. از آنجایی که ملت اسلامی پرچمدار فرهنگ و تمدن قوی هستند، بنابراین تنها با عمل کردن به ارزشهای مشترک اسلامی میتوان با چالش های فراروی جهان اسلام مبارزه کرد.
عضو هیئت موسس اتحادیه تقریب نهاد فعالان سیاسی گفت: هر کشور و هر جامعه و هر امت اسلامی باید با قدرت تمام از ابزار رسانه برای رساندن پیام آزادی بخش قرآن و اسلام و وحدت بخشیدن به جامعه اسلامی استفاده کند.
دستیار ویژه دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در امور دانشگاهی تاکیدکرد: ضروری است که ما در کنار دیپلماسی رسمی که از طریق تقریب مذاهب اسلامی پیش میبریم، به دیپلماسی عمومی و مسائلی مانند شبکهسازی و راه یافتن به فضای مجازی و پیام رسانهای اجتماعی نیز توجه کنیم.
انور ورده، نویسنده سوریهای اظهار داشت که عنوان «همکاری اسلامی» بسیار مهم است؛ چرا که بدون همکاری و بدون متبلور شدن ارزشهای مشترک، جهان اسلام نمیتواند در برابر چالشهای موجود بایستد.
عضو مجلس خبرگان با بیان این که اختلاف نظر، خللی در اخوت و برادری ایجاد نمیکند، تصریح کرد: «گفتمان علمی و تبادل آرا با رعایت اصول اخلاقی میتواند ما را به هم نزدیک کند».
استاد دانشگاه سنندج اظهار داشت: اهداف اصول اسلامی یعنی "مقاصد الشریعه" می تواند چارچوبی برای اجرای مفهوم حکمرانی عادلانه و پایگاهی برای وحدت اسلامی باشد. البته به شرطی که نه تنها در مذهب بلکه در راه و رسم زندگی هم مورد استفاده قرار گیرد.
عالم برجسته افغانستانی با بیان این که عزت، اقتدار و عظمت مسلمین در اتحاد آنهاست، مهمترین وظیفه مسلمانان در شرایط کنونی را اتحاد در برابر استکبار جهانی دانست.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم اظهار داشت: علما و اندیشمندان در همایش ها، کنفرانس ها و مقالات علمی خود، سران کشورهای اسلامی را به تقویت وحدت تشویق و ترغیب میکنند. با این کار اتحاد بیش از پیش گسترش مییابد و عوامل تفرقه آمیز کمرنگ میشود.
استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، وحدت را یک امر قراردادی یا میثاق اجتماعی صرف ندانست بلکه ریشه آن را در اعتقادات و باورهای اصیل دینی مسلمانان عنوان کرد.
امام جمعه ریجاب تاکید کرد: هرکدام از مذاهب حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی، زیدی، امامی و... وجوه مشترک آنها بسیار بیش از اختلافات است و باید بر مبنای این اشتراکات با یکدیگر همزیستی داشته باشند.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه اظهار داشت:امروز با توسعه تروریسم و جریانهای افراطی، امنیت بسیاری از کشورهای اسلامی به خطر افتاده است. اگر وحدت فکر، عمل و همکاری به نحو مطلوب در میان امت اسلامی وجود داشت، قطعا خسارتهایی که مسلمانان در پی این سالها متحمل شده اند را شاهد نبودیم.