استاد حوزه و دانشگاه لبنان تأکید کرد: با علمی کردن ارزشهای مشترک اسلامی، این ارزشها باید در زندگی روزمره مسلمانان و در سطوح مختلف یعنی هم در سیاستهای دولتها و هم در جزئیات زندگی افراد مسلمان قابل لمس باشند.
استاد دانشگاه مذاهب اسلامی تاکید کرد: تجربه ثابت کرده است اگر مناظرات دینی و کشمکشهای فکری از مسیر اعتدال و رعایت اخلاق خارج شوند ثمرهای جز افزایش دشمنی ,بغض و در نهایت جنگ و خونریزی ندارد.
مدیر انجمن بین المللی مرکز پزشکی سریلانکا با اشاره به اینکه پیروان ادیان و مذاهب مختلف باید درک مناسبی از چگونگی تحکیم وحدت میان مذاهب داشته باشند، گفت: تعاملات دینی و مذهبی میتوانند موجبات همکاری ادیان و مذاهب با یکدیگر را فراهم کند.
دکتر کامیار صداقت ثمرحسینی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به بررسی نظریه مرحوم آیت الله کمرهای در رابطه با نقش قبله و مسجد الاحرام در ایجاد صلح و وحدت اسلامی و حفظ محیط زیست پرداخت.
رهبر معنوي شيعيان ساحل عاج اظهار داشت: تعامل و برقراری ارتباط دیپلماتیک، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و گاهی ارتباط دفاعی و امنیتی با دشمنان اسلام و انسانیت یک خطای بزرگ و نابخشودنی است. چنین کاری به مثابه خیانتی بزرگ و غیرقابل جبران است.
استاد دانشگاه سنندج اظهار داشت: مسلمانان باید در محافل مختلف با معرفی کردن اسلام رحمانی و توجه به اندیشه عقلانی اسلام که در قرآن و سنت وجود دارد، اسلام را به عنوان دین گفت و گو، منطق، عفو و بخشش و دین مقابله با خشونت به دنیا معرفی کنند و نشان دهند که اسلام هیچ ارتباطی با اندیشههای تکفیری و افراطی ندارد.
عالم برجسته لبنانی اظهار داشت: رعایت مساوات و عدالت، برخورداری از حق آموزش، رفع ظلم و ...از ارزشهای مشترک در جوامع اسلامی و غیر اسلامی است و هدف از این ارزشها، بسط عدالت و جلوگیری از ترویج فساد بر روی کره زمین است.
استاد دانشگاه ایرانشهر گفت: یکی از راههای مقابله با افراطگرایی فرقه ای و مذهبی، ایجاد و تقویت مراکز علمی وحدت و سازمان کنفرانس اسلامی و همچنین شفاف سازی علما و مراجع نسبت به باطل بودن فرقههای افراطی منتسب به اسلام است.
نماینده ولی فقیه در کردستان گفت: از عواملی که باعث درگیریها و تقابلهای مذهبی میشود، عدم شناخت متقابل از اعتقاد و باورهای یکدیگر و متأسفانه توجه به نقاط اختلاف و عدم توجه به ویژگیهای مشترک است.
آیت الله سید میرتقی حسینی گرگانی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: «کسانی که با اسرائیل سازش میکنند، به صورت غیر مستقیم خود را در برابر مقاومت قرار میدهند».
رئیس انجمن خطیبان بنگلادش اظهار داشت: امت اسلامی اگر بتواند در رسانه جهانی موضع قوی و ثابتی را از خود به نمایش بگذارد قطعا دشمنان را شکست خواهند داد. ما باید حمله رسانه ای را با ابزار رسانه پاسخ دهیم و اگر در این زمینه برنامه ریزی داشته باشیم، شکست سهمگینی به دشمنان تحمیل خواهیم کرد.
مدیر توسعه انسانی کویت اظهار داشت که دین اسلام، انسان را در انتخاب تفکر و مذهب خود آزاد گذاشته و این دین بر توحید و وحدت و همبستگی میان مسلمانان و کنار گذاشتن اختلافات در صفوف امت اسلامی تاکید بسیار دارد.