دبیر علمی کنفرانس بین المللی وحدت، بیان کرد: دبیرخانه علمی وظیفه تشکیل نشست های علمی کنفرانس را به عهده دارد که ماه ها قبل از آغاز کنفرانس مجموعه ای از جلسات هیات علمی برگزار می کند، موضوعات و محورهای کنفرانس وحدت در جلسات متعدد مصوب و تنظیم گردیده و سپس جهت اقدام ابلاغ می گردد.
مدیر گروه مطالعات فرهنگی حوزه علمیه جامعه الزهرا گفت: استعمار پیر با کشورگشایی به مطامع خود میرسید. استعمار نو با مهره چینی در کشورها و استعمار فرانو با کنترل از راه دور از طریق نفوذ و نامحسوس به اهداف خود میرسند.
پژوهشگر و اندیشمند علوم دینی تاکید کرد: وحدت یعنی اینکه انسانها با یکدیگر اختلافی نداشته باشند، این در حالی است که آنها باید فراتر از وحدت گام بردارند و به سوی همدلی حرکت کنند.
ماموستا عبدالرحمن محمدپور، مدرس مدارس علوم دینی آذربایجان غربی تاکیدکرد: برادری و اخوت از مسائلی است که دنیای استکبار تلاش کرده است تا از دنیای اسلام بگیرد.
استاد دانشگاه ترکیه تأکید کرد:سطوح مختلف یک جامعه یعنی همه مذاهب،فرهنگ ها و مکاتب سیاسی که در جغرافیای مسلمانان زندگی میکنند، باید بر سر موضوع وحدت و یا حداقل در مورد مشترکات کوچک خود به یک اتفاق نظر برسند.
قائم مقام ستاد اقامه نماز با تأکید بر ضرورت اقدام مسلمانان برای حل وفصل هوشمندانه اختلافات در محیطهای علمی هشدارداد، درصورتی که اختلاف تبدیل به تفرقه شود، احتمال تبدیل شدن آن به جنگ بسیار زیاد خواهد بود.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه منظور از وحدت دست کشیدن از عقاید، ثوابت و مسلمات خودمان نیست، خاطرنشان کرد: برای حفظ کیان و هویت اسلام و هویت دین و توحید و دفاع از انسانیت ما را مأمور کرده اند که به اصولی پایبند باشیم و از آنها دفاع کنیم.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه قرآن باید قاعده و پیشوای مسلمانان باشد و همه باید پیرو دستورات آن باشیم، گفت: چراکه قرآن، مسلمانان را از هر گونه خشونت، تندی، فحش و ناسزا برحذر داشته و تاکید کرده است که به صورت مسالمت آمیز زندگی کنیم.
اندیشمند هندی با استناد به حدیثی از پیامبر اسلام(ص) تصریح کرد که کسانی که تعصبات قومی، قبیلهای و مسلکی دارند، وارد جهنم خواهند شد، حتی اگر اهل نماز و روزه باشند زیرا این اقدام آنها موجب تفرقه میشود.
امام جماعت مسجد رسول الله آق آباد گنبد کاووس، گفت: با توجه به آیات قرآن کریم و احادیث گهربار نبی مکرم اسلام (ص) بر مسلمانان واجب است نگاه عمیق تری نسبت به وحدت و همدلی داشته باشند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: برای رسیدن به وحدت راهکارهایی را میتوانیم مطرح کنیم. یکی از این راهکارها، مرجع قرار دادن قرآن و سنت رسولالله در مواقع اختلاف است.
مدرس مدرسه علوم دینی قره تپه گلستان تاکیدکرد:امروز دشمن مشترک مسلمانها در این منطقه صهیونیستها هستند که به هر دری می زنند تا خود را به کشورهای اسلامی نزدیک کرده و بین کشورهای اسلامی بغض و کینه و تنفر ایجاد کنند.
پژوهشگر قرآنی از ترکیه تصریح کرد:اگر ما از اختلاف و تفرقه دوری کنیم و به دیگران از هر مذهبی که هستند، احترام بگذاریم، خداوند متعال قدرت ما را باز میگرداند.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی جامشورو پاکستان تأکید کرد: ما می توانیم تنها به یک طریق با این تفرقه مبارزه کنیم و آن این است که شخصیت و سیره رسول اکرم (ص) را به مسلمانان بشناسانیم.
محمود ویسی، عضو هیئتعلمی دانشگاه مذاهب اسلامی تأکید کرد: «اختلاف باید به شکلی مدیریت شوند که ما را به سمت تکامل و کمال در شخصیت و اخلاق و ایمان ببرد».
امام جمعه اهل سنت ارومیه با بیان این که دشمن همواره به دنبال تفرقهافکنی میان ادیان و مذاهب است، اتحاد و انسجام را مهمترین راهکار مقابله با توطئههای دشمنان توصیف کرد.
استاد رائد فوزی احمود اظهار داشت: روابط میان کشورهای عربی و اسرائیل شاهد یک پیشرفت مهم و اساسی در حوزه امنیتی بوده است. این بدان معناست که توافقنامههای موسوم به «آبراهام» هیچ عایدی برای ملتهای عربی در منطقه به دنبال نداشته و هدف از امضای آنها تنها تحقق مقاصد سیاسی و حفظ مراودات نظامی بوده است.
استاد حوزه و دانشگاه تربت جام تأکید کرد:کسانی که پشت جنایت عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند، دشمن را به ادامه اقدامات تروریستی علیه ملت فلسطین و بیت المقدس تشویق میکنند.