حجت الاسلام و المسلمین علی خورشیدی با بیان اینکه غدیر یک فرهنگ و مکتب است، عنوان کرد: غدیر مورد پذیرش همه مذاهب اسلامی است، و یکی از محورهای وحدتبخش امت اسلام است.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در همایش بین المللی هزاره «شیخ جام» شیخ احمد جام را الگو و نماد وحدت دانست و گفت: وحدت آفرینی از ویژگیهای اندیشه و آثار شیخ جام است.
مدیر حوزه علميه الصدیق و امام جمعه اهل سنت بیرجند، بیان کرد: حضور امت اسلامی در مکان و نقطه خاص و انجام عبادات جمعی و واحد، موجب تحکیم و تقویت انسجام و اتحاد رویه امت اسلام است.
امام جمعه سنندج با اشاره به اختصاص ۱۶ هزار میلیارد تومان بودجه به استان در سفر رئیس جمهور اشاره کرد و افزود: این اعتبار رقم بزرگی است اما باید نظارت بر هزینه کرد آن در بخش های مختلف وجود داشته باشد تا در راستای توسعه منطقه هزینه شود.
رهبر جریان حکمت ملی عراق امروز (چهارشنبه) در پیامی به کنفرانس عراق که سالانه در ایام حج در مکه برگزار میشود، گفت: از برکات و ابعاد مهم حج که باید در آن تأمل کرد احساس وحدت مسلمانان و یکی بودن سرنوشت آنهاست؛ ضمن اینکه به ما فرصت تأمل در آفرینش و تقویت ایمان و احساس قرب الهی را میدهد.
سردار سرلشکر محمد باقری ابراز داشت: تنوع قومی و مذهبی نعمت خداوند برای هم افزایی و هم تکمیل ویژگی های اقوام مختلف است بایستی در کنار آن، وحدت و یکپارچگی و هم افزایی وجود داشته باشد که الحمدلله در استان کردستان به صورت کامل دیده می شود و وجود دارد.
امام جمعه سنندج کنگره عظیم حج را فرصتی برای حفظ و تقویت برادری و اتحاد بین مسلمانان دانست و گفت: اگر انسجام و برادری بین امت اسلامی وجود داشت امروز شاهد تجاوز کشورهای غربی و آمریکا به کشورهای منطقه و نابودی هزاران نفر و زیرساختهای کشورهای اسلامی نبودیم.
مشاور رییس جمهور در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی، جمهوریت انقلاب را بیانگر مساوی بودن همه اقوام در کشور دانست و گفت: تنها راه مقابله با فتنههای دشمن، حفظ وحدت و انسجام بین قومیتها و مذاهب است.
رئیس هیئت العلمای دیوبند هندوستان گفت: پیام انقلاب اسلامی که ندای وحدت اسلامی است، باید در سراسر جهان اسلام گسترش یابد که در این زمینه باید از همه ظرفیتهای ممکن استفاده کرد.
ماموستا بیارش ابراز داشت: شکست استکبار به سردمداری آمریکای جهانخوار در ترور رهبر معظم انقلاب در سال 60 مصداق بارز آیه شریفه «ان تنصروا الله ینصرکم» و از الطاف الهی به امت اسلام بخصوص ملت مسلمان، وفادار و متحد ایران اسلامی بود چون از همان موقع خداوند رحمان حافظ این سید بزرگوار که از سلاله پاک حضرت فاطمه زهرا (س) می باشند، بود.
عبدالسلام کریمی از تشکیل جلسه ای متشکل از فراکسیون اهل سنت در خصوص حل مشکل معیشتی، استخدامی و مسکن علما خبر داد و گفت: بمنظور احداث مسکن علما و روحانیون در مناطق سنینشین زمین مورد نیاز باید به مرکز بزرگ اسلامی غرب کشور واگذار شود.
عبدالسلام کریمی با بیان اینکه در ایران اسلامی شیعه و سنی یکی هستند و مشکلی با هم ندارند را باید در جامعه بازگو و تبیین کرد؛ اظهار داشت: در ایران شهروند درجه یک و دو و تفاوت بین اقوام و مذاهب وجود ندارد و همه اقوام و شیعه و سنی به ایران قوی جان میدهند.
ماموستا عبدالرحمن خدایی عنوان کرد: مصالح اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی و اسرار دقیق و ارزش های فراوانی در پرتو عمل به مناسک حج نصیب جامعه اسلامی می گردد که وفاق و همدلی و اتّحاد و اخوت پیروان مذاهب اسلامی، از آن جمله است.