عضو مجلس خبرگان رهبری، بیان کرد: رمز و شرط موفقیت وحدت کلمه است، باید تفاهم بر سر امنیت و مصالح مشترک باشد و نباید اختلافات کارشناسی و فقهای یک مذهب منشا دعوا و نزاع گردند زیرا در منازعات قدرت ها کاسته و توان ها نابود می شود.
مدیر حوزه علمیه خواهران اهل سنت سنندج تاکید کرد: با وجود تلاش دشمنان برای برجسته سازی اختلافات مذهبی و فرقه ای و در نتیجه ناهنجار جلوه دادن دین اسلام، تکیه مسلمانان به اشتراکات بیش از هر وقت دیگری ضروری است و باعث حفظ نظام اسلام می شود.
لطیفه دوجی، فعال فرهنگی از استان گلستان با تاکید بر نقش استکبار جهانی و صهیونیسم بینالمللی در ایجاد تقرقه میان مسلمانان، گفت: آنها از هر شیوهای استفاده میکنند تا جنگ و تفرقه راه بیندازند و مردم خسته و درمانده از جنگهای پیدرپی و بیپایان دنیا را استثمار نمایند.
دکتر عبدالباری راشد تأکید کرد: دعوت دلسوزانه برای اتفاق و اتحاد همه جانبه تمام مسلمین در کره زمین از جمله وظایف تأخیر ناپذیر هر فردی است که ادعای ایمان و تقوا و دلسوزی برای اسلام و امت اسلامی دارد.
رئیس بنیاد آشیانه جوان در افغانستان اظهار داشت: ضرورت اقدام شهروندان و رسانه های دغدغه مند برای تولید محتوا جهت ایجاد نوعدوستی، الفت و وحدت، تخصص و تعهد است. تخصصی که بتواند از ظرفیت رسانه و فضای مجازی به نفع اهداف مطلوب خود استفاده کنند.
مدیر گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا گفت: اگر کسانی صف بندی کنند و به جنگ رسول خدا برخیزند، خداوند دستور به دفاع می دهد بنابراین می توان گفت که جهاد پیامبر جهاد دفاعی بوده و جنگ ابتدایی نبوده است.
استاد دانشگاه فرهنگیان استان کردستان اظهار داشت: جامعه اسلامی به دلیل اعتقادات و باورهای برگرفته از منابع غنی همچون قرآن و سنت به وحدت فکری وعقیدتی رسیده است و از چنان قدرتی برخوردار است که اختلافات نژادی، زبانی یا جغرافیایی یا منافع مادی نمیتواند برای آن تهدید باشد.
مدیر مجتمع دینی امام شافعی کنگان تصریح کرد: عمده ترین مانع وحدت، همدیگر را نشناختن و از دور قضاوت کردن یکدیگر است. پس ضروری است فضای روشنگری و بصیرت افزایی ایجاد و زمینه تعامل و همکاری متفکران اهل سنت و شیعه بیشتر شود تا زمینهساز رفع سوء تفاهمات و پیوند هر چه بیشتر قلوب باشد.
مدیر شورای ارشاد اسلامی اهل بیت (ع) زیمباوه وحدت مسلمانان در دنیای امروزی را امر بسیار مهم و حیاتی دانست و گفت: زمانی که به قرآن کریم اهانت شد، خوشبختانه مسلمانان چه شیعه و چه اهل سنت با فراموش کردن اختلافاتشان در برابر این اقدام شنیع واکنش نشان دادند و آن را محکوم کردند. در واقع این همان وحدت مدنظر است که برای بهبود شرایطمان به آن نیاز داریم.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: امروز باید مشوق فلسطینیانی باشیم که در راه مبارزه با صهیونیسم جان خود را فدا نموده و همواره در مقابل این رژیم منحوس مقاومت میکنند و چهره واقعی آن را به بشریت نشان میدهند.
رئیس جمعیت علمای صلاح الدین عراق با بیان این که دیگر مانند گذشته جنگ و رویارویی مستقیم وجود ندارد، تأکید کرد که دشمن امروزه از طریق جنگ نرم و رسانه تلاش میکند میان مسلمانان تفرقه ایجاد کند.
دبیرکل بنیاد قرآن تأکید کرد: «اگر بخواهیم آزادی مردم تحت الشعاع رسانههای شیطانی قرار نگیرد باید رسانه الهی حاکمیت پیدا کند تا وحدت آفرینی در جامعه اتفاق بیفتد».
رئیس شورای عالی امور اسلامی زیمبابوه اظهار داشت: صلح و آرامش برای همه جوامع اسلامی ضروری است و آنان را از جنگ دور میکند، ما مسلمانان هیچگاه خواهان وقوع درگیری در جهان نیستیم.
امام جمعه اهل سنت تایباد تأکید کرد: مسلمانان از جهت اقتصادی هم باید با هم وحدت داشته باشند، چرا که پتانسیل خوبی در این زمینه دارند.پیشنهاد می کنیم بازار مشترک اقتصادی در کشورهای اسلامی تشکیل شود که خود زمینه ساز ایجاد وحدت بسیار بزرگی در جهان اسلام خواهد شد.
استاد دانشگاه صنعتی شریف تأکید کرد: به نظر من مرحوم آیت الله تسخیری یکی از بزرگترین حاملان وحدت بود، بعد از وفات ایشان هم مراسم بزرگداشتی که در روسیه، چین، لبنان و سوریه و بعضی کشورهای دیگر برای ایشان برگزار شد، به مراتب جامع تر از ایران بود.
طلال حاطوم، عضو جنبش امل لبنان اظهار داشت: همکاری با یکدیگر تنها منحصر در یک دین و مذهب خاص نیست. هرآن کس که به زندگی انسانی ایمان دارد باید بداند که همکاری با انسانها یک اصلِ فرا مذهبی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: ما با تکیه بر تعالیم اصیل اسلام که توسط پیامبر عظیمالشأن به ما ارائه شده و قرآن کریم میتوانیم آنچه را که برای هدایت و زندگی و چارچوبها نیازمندیم، استخراج کنیم.