«یاسر اللواتی» تحلیلگر سیاسی فرانسوی با اشاره به نقش محوری رسانهها در مسئله اسلامهراسی، تصریح میکند که رسانهها تریبونی برای ایدئولوژیهای نژادپرستانه، نئوفاشیست و حتی نئونازیست فراهم میکنند.
علیرغم افزایش تنشها از سوی احزاب راستگرا و مخالف مهاجران و مسلمانان در کشورهای اروپایی که با اقدامات تبعیضآمیز و برخواسته از تنفر، اسلام را هدف قرار دادهاند، اسلام به دومین دین بزرگ در کشورهای اروپایی تبدیل شده است به گونهای که تعدادمسلمانان در اروپا امروز به حدود 35 میلیون نفر میرسد.
در حالی که رنجها و آسیبهای روز نکبت فلسطین هرگز نمیتواند پاک شود، درک تاثیر آن بر فلسطینیان و پیوستن به آنها برای مبارزه با استعمارگران میتواند به کاهش رنج آنها کمک کند.
در سالهای اخیر، شاهد تلاش راستگرایان افراطی برای سوء استفاده از شبکههای اجتماعی به منظور ترویج عقاید و اندیشههای مسموم علیه دموکراسی و با هدف نفرت پراکنی علیه مسلمانان هستیم.
روایت مسلمانی که به مراقبت از کلیسای مارکورکیس در عراق پرداخت، نگاهها را به خود جلب کرده است، کلیسایی که پس از ویرانی توسط تروریستهای تکفیری، اکنون به محلی برای بازدید مسیحیان از سراسر جهان تبدیل شده است.
اسلام دومین دین در روسیه از نظر گستردگی و تعداد پیروان پس از مسیحیت ارتدوکس به شمار میرود، آمار مسلمانان مقیم روسیه حدود 20 میلیون نفر برآورده شده است که چندین میلیون نفر از آنها از مهاجرانی هستند که از جمهوریهای شوروی سابق و در راس آنها تاجیکستان، ازبکستان و قرقیزستان به روسیه مهاجرت کردهاند.
یک سازمان غیردولتی اتریشی گزارش داد که زنان با حجاب در این کشور بیشتر از مردان مسلمان با اسلامهراسی روبرو هستند و در سال 2021 بیش از هزار مورد اسلامستیزی علیه مسلمانان انجام شده است.
حکومت حزب «بهاراتیا جاناتا» برای حفظ هویت و یکسانسازی فرهنگ هند، دست به تخریب مساجد مسلمانان میزند و ادعا میکند که این مساجد یا در مسیر پروژه تعریض جاده قرار دارند یا روی ویرانههای معابد هندو ساخته شدهاند.
روز به روز اوضاع مسلمانان در فرانسه سختتر میشود، به طوری که مقامات این کشور به تصویب قوانین و اتخاذ اقدامات سرسختانهتر و شدیدتر ادامه میدهند و این اقدامات بسیاری از مسلمانان را وادار کرده در جستجوی زندگی بهتر، فرانسه را ترک کنند.
تبلیغات منفی به سرکردگی راستگرایان افراطی ایتالیا علیه اسلام و قلمداد کردن ایتالیاییهایی که مسلمان میشوند به عنوان «مهاجران» یا «تروریستهای احتمالی» از سوی بخشی از جامعه این کشور تاثیرات بدی را به دنبال دارد.
قانون ارث، یکی از مشکلات پیش روی مسلمانان در آلمان است که علمای مسلمان در این کشور، نوشتن وصیت نامه را به عنوان راهی برای برون رفت از این مشکل عنوان میکنند.
یک پایگاه آمریکایی با انتقاد از معیارهای دوگانه در برخورد با پیروان ادیان در آمریکا نوشت: جاسوسی در امور مسلمانان در این کشور پسندیده و قابل قبول اما در مورد مسیحیان مردود است.