در این زمانه که درخت فرهنگ انقلاب اسلامی ما، تناور و مثمر و سرسبز پر افتخار شده است، باید به درستی، با کمک نخبگان فرهنگ و دیپلماسی فرهنگی، از آن مراقبت کنیم.
در گام دوم انقلاب اسلامی، ما ملزم به اتخاذ رویکرد تمدنی و حرکت در مسیر تمدنسازی هستیم. برای این منظور نیازمند افق گشایی و ایجاد انگیزه و شوق در میان ملل مسلمان بهمنظور همراه کردن آنان با خود، هستیم و این مهم تنها از مسیر دیپلماسی فرهنگی و عمومی کارآمد، قابل دستیابی است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد: مهمترین مؤلفه عصر حاضر که برخی آن را عصر فضای مجازی نامیده اند، تقویت قدرت شهروندان منفرد و تقلیل و کاهش اقتدار دولت هاست.
چندی پیش به بهانه میلاد حضرت عیسای مسیح (ع) و آغاز سال نو میلادی، همراه با دوست عزیز و صمیمیام آشیخ محمدحسین مهدوی مهر، برای عرض تبریک و دیدار با همسر و یگانه فرزند زندهیاد جرج جرداق، ادیب، نويسنده، شاعر و نمايشنامهنويسِ توانا و سرشناس مسيحي و خالق اثر ماندگار پنج جلدی «علی صوت العدالة الانسانیة» به منزلشان در منطقه مسیحینشین «الرابية » شرق بيروت ...
نتیجه کم کاری در ارائه اسلام ناب محمدی از ناحیه سخنگویان راستین و معتبر اسلام به زبان انگلیسی این شده که تشنگان معارف اسلام در دنیا در شکل و شمایل و قالب های فهم اسلام شناسان غربی با اسلام، قران، فقه و کلام آشنا شده و دیگر علمای ما را به عنوان سخنگوی اسلام نمی شناسند.
ماموستا لقمان محمدیان عنوان کرد: در اهمیت نقش كتاب در تكامل جوامع انسانی همین بس كه تمام ادیان آسمانی و بزرگان تاریخ بشری از طریق كتاب جاودانه ماندهاند و فرهنگ، محوریترین برگ هویتی یک ملت محسوب میشود و یکی از راههای مهم توسعه فرهنگی اهمیت دادن به مساله کتاب، کتابخوانی و ترویج مطالعه در جامعه، خصوصا در میان جوانان و نوجوانان است.
«نخل و همسایهها - النخلة و الجيران» عنوانِ این رویداد بزرگ فرهنگی است که برگرفته از نام رمانِ غائب طعمه فرمان نویسنده عراقی است و به منظور تجلیل از او نامگذاری شده است؛ این نمایشگاه باحضور جمعی از مسئولان، ادبا، نویسندگان، فرهنگیان، ناشران و علاقهمندان به این حوزه درنمایشگاه بینالمللی بغداد افتتاح شد و تا امروز ادامه داشته است.
آیت الله تسخیری با عمق بینش و کمال دانش، مصلحت و مفسده دنیای اسلام و جامعه مسلمانان را شناخته و درک کرده بود و در این مسیر جغرافیا و مذهب را معیار گام های استوار خود نکرده بود، بلکه آنچه برایش مهم و ركن محسوب میشد، بازگشت امّت اسلامی به هویت اصیل قرآنی خویش و رسیدن جامعه اسلامی به امّت واحده بود .
دکتر سید محمد حسینی، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی و وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی در یادداشتی راجع به استاد علامه محمدرضا حکیمی ضمن تجلیل از شخصیت علمی و جایگاه رفیع فرهنگی او، از خداوند برایش آرزوی سلامتی و تندرستی و رهایی از بیماری کرونا مسئلت کرد.
اگر بپذیریم که تولید مرتبط با عرصهی بزرگ خدمات اعم از خدمات آموزشی و پژوهشی؛ خدمات بهداشت و سلامت؛ خدمات توریسم و گردشگری؛ و خدمات ساخت و ساز و عمران شهری است، دایرهی تولید با همهی عرصههای مرتبط با زندگی، در واقع «فرهنگ زندگی» است.
مهرماه سال ۱۳۶۷ انگلستان و انتشاراتی به نام وایکینگ - زیرمجموعه انتشارات پنگوئن- کتاب جدیدی به نام «آیات شیطانی» را به قلم سلمان رشدی منتشر می کند؛ کتابی پانصد و چهل و چند صفحهای که در قالب داستانهای خیالی به شخصیت پیامبر گرامی اسلام(ص) و سایر پیامبران الهی و مقدسات اسلامی توهین کرده بود.
اندیشه مانعآفرین در حالی تبلیغ میشود که قرآن بارها و بارها همگان را به خواندن خود دعوت کرده است و این همگان یعنی «ناس» که قرآن فقط برای عالمان نازل نشده است؛ برای همه بشر اسباب هدایت است، «هُدىً لِلنَّاس».
«مسجد کرامت»؛ مسجدی که هم خود، رهبر جریانات انقلابی و مذهبی در مشهد و بخشهای وسیعی از ایران بوده و هم پایگاه فعالیت و مبارزات یکی از چهرههای اصیل انقلابی شده است که بعداً به مقام رهبری ایران رسیده است: آیتالله سید علی خامنهای.
وجود پر برکت مرحوم آیت الله محمدعلی تسخیری دارای ابعاد مختلف است، اما به نظرم آنچه برای من الگوی تمام عیار بود بعد اخلاقی ایشان است که وی را در مسیر وحدت و تقریب یگانه و اسوه قرار داده بود.
شهید مصطفی چمران با خصلتها و ویژگیهای ارزشمندش در مشی انقلابی و حرکت اجتماعی خود الگوی ارزنده عینی برای عموم نخبگان و فرهیختگان حوزه و دانشگاه به ویژه استادان بسیجی است.
بررسی سیره امام صادق(ع) و ارتباط آن امام همام با امامان مذاهب چهارگانه اهل سنت، یکی از شاخص ترین الگوها برای تحقق وحدت اسلامی است. آن حضرت را می توان بهترین شاخصه تقریب مذاهب اسلامی محسوب کرد که به لحاظ ارتباط فکری و فرهنگی کامل و ممتاز خود با نحله های اهل سنت، بسیار مورد توجه آنان بوده است.