آنچه ما به عنوان تمدن شکوهمند اسلامی در قرن ۴ و ۵ مشاهده میکنیم، میوه تلاشهای هوشمندانه و فداکارانه ای است که از صدر اسلام یعنی در دوران بعثت پیامبر (ص) تا غیبت کبری توسط ائمه (ع) صورت گرفته است.
باید نوعی آگاهی از اهداف غرب جهت تضعیف کشورهای مسلمان برای مبارزه با کرونا شکل گیرد. این آگاهی می تواند به شکل گیری زنجیره ای از همکاری های هدفمند و هوشمندانه تبدیل شود و در برابر اهداف نامشروع غرب مقابله کند.
مهمترین وظیفه امت اسلامی بازگشت به قیام نهضت پیامبر اعظم یعنی توحید است. اسلام بر دو پایه و بر اساس توحید و یکتاپرستی استوار است. توحید به معنای وحدت و یکپارچگی است که یک وظیفه ایمانی و اجتماعی برای مسلمانان است.
ما گاهی شخصیت هایی را می بینیم که نظام، دین و حوزه تشیع اسلام عرضه می کند که شخصیت آنها دارای ابعادی فراتر از افراد عادی و علمای دیگر است. مرحوم آیت الله تسخیری شخصیت حقیقتا بزرگ و مهمی است. شخصیت درخشان ایشان را در چهار محور می توان مورد ارزیابی قرار داد: اخلاق و رفتار، ارتباطات بین المللی که داشتند، اندیشه و دانش، تجربه ها. ایشان حقیقتا در همه این ...
عموماً مخاطب حاضر در حسینیهها و تکایا به قشر خاصی از جامعه محدود مانده بود اما روضههای کنار خیابان کمک کرد اقشار گوناگون جامعه خود را مخاطب عزاداری بدانند و در مقام مستمعان جدی و پا به جفت جلسات، از این ظرفیت ارزشمند دینی بهرهمند شوند.
تاسوعای حسینی یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ اسلام به شمار میرود در آن حضرت عباس(ع) برای حفظ و تحکیم مبانی حقیقی اسلام در مقابل زورگویان ایستادگی کرد و با ایثار و رشادت خویش در تاریخ اسلام ماندگار و به عنوان نماد حقطلبی در میان شیعیان شناخته شد.
جریان ترجمه و نشر بینالملل در دوره مسئولیت آیتالله تسخیری در سازمان تبلیغات اسلامی آغاز مبارک و پرثمری بود که در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت(ع) و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پی گرفته شد و از آن عالم فرزانه باید به عنوان منادی و راهبر این جریان علمی و فرهنگی در کشور یاد کرد.
عاشورای حسینی علیهالسلام یک حقیقت جاودانه و همیشه زنده است. گواه این ادعا شور توأم با شعوری است که علیرغم عداوتها و دشمنیها روز به روز عمیقتر و گستردهتر میگردد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در یادداشتی درباره انفجار بیروت تأکید کرد: امروز از بین بردن اختلافات گروهی، حزبی، مذهبی، قومی و سیاسی و ایستادن در یک صف واحد برای مواجهه با این غم بزرگ، از اولویت ها است.
از جمله ویژگی ها واهداف معنوی مهم حج، گردآمدن و حضور گسترده امت اسلامی در وقت و مکان مشترک برای انجام اعمال مشترک مانند اعمال حج و عمره با یک فرم لباس مشترک، اهداف و دعوت مشترک لبیک اللهم لبیک... است.
حج یکی از بزرگ ترین مرجع های اتحاد مسلمانان است که تاریخ اسلام حول محور آن رقم خورده است. مکه تنها سرزمینی است که به عنوان میزبان سالانه میلیونها مسلمان هیچ تفاوتی میان طبقات، قومیت ها و نژادها و پیروان گرایش های مختلف دینی از جمله شیعه و سنی نمی گذارد.
حج، تجلی وحدت و یکدلی مسلمانان بر محور قبله ای واحد است. چنانکه مسلمانان از هر گروه و ملیتی و ذیل هدف مشترکی از شرق و غرب جهان در گرداگرد خانه خدا جمع می شوند و با برقراری ارتباط نزدیک به شناخت بهتر از یکدیگر دست می یابند.
امروز ۲۵ ذیالقعده برابر با دحوالارض است. زمینی که در آن قرار گرفتهایم میدان مسابقهای است که انسانها وارد آن شده، نمایش خود را اجرا، جوهره انسانیت و ایمان خود را ابراز میکنند و سپس جای خود را به افراد بعد از خود میدهند و همچنان تا روز قیامت کبری این مسابقه در جریان است.
تمرکز بر مشترکات ديني و احترام به مقدسات مذاهب اسلامي و دامن نزدن به اختلافات و رعايت کرامت و منزلت مسلمين و ترويج تعاون و تعامل بين مسلمانان از ويژگيهای برجسته انديشه تقريب در فضای انقلاب اسلامی است.
جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای پیشرو در زمینه ایجاد اتحاد میان مسلمانان است. از جمله اقدامات مهمی که ایران در راستای ایجاد وحدت و همگرائی میان مذاهب و فرق اسلامی انجام داده، میتوان به تاسیس مجمع تقریب مذاهب اسلامی اشاره کرد.
با بررسی عملکرد ائمه معصومین در می یابیم که از امام علی (ع) تا آخرین معصوم، به وحدت امّت اسلامی توجه داشته و در حرکت سیاسی خود از آن به عنوان استراتژی و راهبرد بلند مدت و ثابت در طول تاریخ اسلام بهره برده اند.